Чистката в ДПС продължава. Този път на мушка е знаковият

...
Чистката в ДПС продължава. Този път на мушка е знаковият
Коментари Харесай

Чистката в ДПС, част III: искат главата на доайена Рамадан Аталай

Чистката в Движение за права и свободи продължава. Този път на мушка е знаковият за Движението народен представител - енергийният специалист Рамадан Аталай. Областният съвет на Движение за права и свободи Пловдив е снел доверие в него и желае оставката му от Народното събрание. А претекстът към този момент се трансформира в общоприет - изборните резултати.

Изненадващата вест оповестиха " Фокус " и пловдивският уебсайт " Марица ". 

Рамадан Аталай беше лидер на пловдивската листа на Движение за права и свободи в 17 МИР на вота на 9 юни. Партията получи 6427 гласа, при 7811 на изборите през април м.г. Излиза, че 1384 гласа по-малко са взели главата на дългогодишния народен представител на Движението, един от доайените в Народното събрание, определен за пръв път още в 38-ото Народно събрание от 1997 година

" Не става дума единствено за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните пет вота и наклонността е низходяща ", цитира в. " 24 часа " лидера на Движение за права и свободи за Пловдивска област Юксел Расим.

Последната дума ще има управлението на партията, т.е. Делян Пеевски, който взима решения и ги свежда до актива. Като определен депутат обаче Аталай не може да бъде заставен да напусне Народно събрание, решението е персонално.

Чистката в Движението стартира с изненадващата оставка на друго знаково лице на партията - някогашната евродепутатка и зам.-председател на Народно събрание Филиз Хюсменова. Тя бе упрекната за... неприятни резултати във Варна. Разликата по отношение на предходния избор са  " цели " 1711 гласа. Но са съпоставими с резултата на Движението в годините обратно. 

Движение за права и свободи във Варна пусна на страницата си във фейсбук послание от името на Хюсменова, с което тя поема виновност. И на идващия ден го изтри. 

Междувременно обаче съмнителни медии към този момент бяха замесили името й в престъпен сюжет с задържания регионален водач на партията й Сали Табаков - без никакви доказателствта за изказванията им, че е разпъвала чадър над него (действията на прокуратурата против Табаков съответстваха синхронно с полит акцията против Филиз Хюсменова - б.р.).

Второто издание на чистката бе отдадено на Айсел Руфад - регионалният водач в Шумен и също определен народен представител. По времето в което Хюсменова поемаше персонална виновност, както Клуб Z писа, регионалният съвет се е събрал, като новината от него бе отстраняването на Руфад. Обвинението, познахте - отново слаби изборни резултати - този път в Турция, където факт, за разлика от различен път Движението не можа да окуражи гласоподавателите и бе записана ниска изборна интензивност.

За разлика от Хюсменова обаче, чиято оставка като народен представител бе безшумно подадена и гласувана, разжалваната Руфад очевидно е отказала да напусне НС. Така в четвъртък изнненадващо в края на съвещанието председателката на НС Рая Назарян просто заяви, че парламентарната група на придвижването е изключила депутатката Айсел Руфад. Тя остана самостоятелен депутат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР