Чистката на в Столична община ни е струвала 1,4 млн.

...
Чистката на в Столична община ни е струвала 1,4 млн.
Коментари Харесай

Зам.-председателят на СОС Георги Георгиев: Чистката на Васил Терзиев в Столична община струва 1,4 млн. лева

" Чистката на в Столична община ни е коствала 1,4 млн. лв. ". Това съобщи пред БНР Георги Георгиев, зам.-председател на Столичния общински съвет.

" Това не бе отречено от него. Половината обезщетение – над 750 000 лв., ги е платила Общината, а другата половина – районните кметове, ръководени от неговата коалиция. Дотук имаме 325-ма души, жертви на политическа чистка. Ако беше частна компания, Инспекцията по труда щеше да влезе незабавно на инспекция ", сподели още събедникът на медията.

" За тази чистка аз разбрах от чиновници ", уточни още Георгиев в предаването " Нещо повече ".

" Говорим за редови адвокати, счетоводители, инженери, специалисти, даже за хигиенисти в Общината. Има някои любопитни състезания. Следим кой ще ги завоюва. Превърнаха Общината в Бюро по труда. Целта е да се уредят едни техни хора на работа ", добави Георги Георгиев.

    
„ За първи път имаме зам.-кмет по правни въпроси, който е недееспособен правист, изясни още зам.-председателят на СОС.

" Той не си е взел изпита в Министерството на правораздаването. Това дава резултат - работата стартира да буксува. Втори път връщат обикновено решение да се провиснал 70 000лева за дообзавеждане на Център за хора с редки болести в " Дружба ". Така не може да се работи! ", добави той.

" Аз от първия ден като ръководител на Общинския съвет подарявам своята заплата, само че не да удрям фанфари и не качвам изявления във " Facebook ", описа още Георги Георгиев.

" Не сме нараснали парите на медицинските сестри, само че заплатата на Терзиев се подвигна ", означи още Георгиев.

" Сестрите работят на 1350 лв.. Заплатите  на служителите и редовите специалисти са вдигнати единствено с 10%, а тези на водачите в градския превоз - едвам с 15%, да се вдигне кметската заплата не  е съществено ", сподели още той.

" – – имат и 20 районни кметове. С по двама-трима заместници и заплати от по 6 хиляди лв.. Чудя се от кое място ще ги намерят в бюджета ", добави Георгиев, който е общински консултант от.

" Общинският консултант от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който се опита да избяга от злополука,  а по-късно отхвърли тест за алкохол и опиати, към момента е член на Общинския съвет ", означи Георгиев.

" Политическата група на ПП-ДБ-СС би трябвало да поеме ясна отговорност ", безапелационен бе той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР