Чистка във вестник "Дума". БСП отстрани още едно знаково перо

...
Чистка във вестник "Дума". БСП отстрани още едно знаково перо
Коментари Харесай

Уволниха Велислава Дърева от в. Дума, тя: Дерзайте, корнелианци!

Чистка във вестник "Дума ". Българска социалистическа партия в профил още едно знаково перо на партийния вестник поради рецензии към управлението.

Уволнена е и Велислава Дърева, която с изключение на публицист, е и ослепителен представител на левицата, член на Националния съвет на партията.

"От през днешния ден, 14 януари и аз не съм част от екипа на Дума. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла. Без причини, без претекстове. Дерзайте, корнелианци! ", написа във Facebook Дърева.

Дърева е измежду най-острите критици на водача на партията Корнелия Нинова и нейната политика, като нееднократно е желала оставката й. Тя неколкократно предизвестява, че партията отива към дъното, в случай че няма промяна на управлението.

Това е второ следващо премахване на публицист от партийния вестник за два дни. От пресцентъра на Българска социалистическа партия през вчерашния ден отхвърлиха да има уволнен публицист и обясниха, че просто е изминал договорът на Велиана Христова. В началото на декември 30 публицисти от "Дума " се подписаха под протестно писмо до пленума на Българска социалистическа партия с недоволство за оказван напън върху пишещите от страна на "Позитано " 20.

Велиана Христова бе и ръководител на Съюз на българските журналисти в "Дума ". Започна петиция в нейна отбрана, която досега е събрала няколкостотин подписа, а възмущението си от уволнението й изрече даже вицепрезидентът Йотова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР