Чистият и свеж въздух е в основата на един по-здравословен

...
Чистият и свеж въздух е в основата на един по-здравословен
Коментари Харесай

Каква трябва да е температурата в стаята през зимата, за да избегнем вирусите?

Чистият и пресен въздух е в основата на един по-здравословен живот, по тази причина в сезона на вирусите е значимо да го пречистваме - било то в офиса или в учебно заведение. Кампанията " Знаеш ли какво дишаш? " обезпечава сензори, които демонстрират качеството на въздуха.

" Най-важното е проветряването. В идеалния вид би имало вентилация, която ще задържи температурата вътре и ще филтрира въздуха извън. Факт е, че в българските учебни заведения няма вентилация. Говорил съм с доста сътрудници от чужбина - и в немските, и в американските също няма вентилация ", разяснява организаторът на акцията " Знаеш ли какво дишаш? "  Христо Атанасов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Данните демонстрират, че би трябвало постоянно да се проветрява. По думите му е добре всяко междучасие да се отварят прозорците, с цел да не се постанова това да се прави по време на час, когато децата са седнали.

" По-добре е да е хладно, в сравнение с да е доста топло. Когато зимата на открито е 0 или минус 5, в случай че вътре е прекомерно висока температурата, е доста по-вероятно да се разболеем, защото се основава среда за разпространяване и развиване на вирусите. 19-21 градуса са естествените температури ", сподели Атанасов.

" Имаме образец с едно учебно заведение в Горна Оряховица, което въодушевено се включи в акцията и самите възпитаници наблюдават и споделят " госпожо, би трябвало да проветрим ". Поставени са над 30 датчика. В София имаме към този момент в 51-во учебно заведение ", добави Атанасов.

Праховите частици на открито са по-малка щета от неналичието на О2, защото тялото ни не може да действа без него.

" Наскоро имаше стратегия за финансиране за възстановяване на околната среда. Много от офисите разполагат с вентилация, тя може да се усъвършенства и да не работи непрекъснато ", уточни още Атанасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР