“Чиста политика“. Така прокуратурата определи среднощния брифинг на премиера Кирил

...
“Чиста политика“. Така прокуратурата определи среднощния брифинг на премиера Кирил
Коментари Харесай

Прокуратурата: Изявленията на Петков и Рашков са чиста политика

“Чиста политика “. Така прокуратурата дефинира среднощния брифинг на премиера Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, на който те обявиха, че прокуратурата саботира Министерство на вътрешните работи и е смачкала събраните данни против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ, който бе арестуван за 24 часа, само че пуснат в петък вечерта без обвинявания.



Прокуратурата разгласява на формалния си профил във Facebook формалните описи на постъпилите от полицията в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебното произвеждане, от които се вижда, че в материалите от Министерство на вътрешните работи няма постановления за привличане на обвинен.

В петък вечерта Рашков отхвърли изказванията на прокуратурата, че са липсвали всевъзможни доказателства. “Само и единствено да се твърди, че полицията не си е свършила работата. Как да има доказателства като в този момент е поставено началото на следствието? Трябва да се положат старания за разпитване на Божков по легален метод в Дубай дали му е оказват напън и е бил заставен под угрозата да му се вземе част от бизнеса - процедура на която се нагледахме, и под този напън да е бил заставен да търси метод да продаде бизнеса си ", уточни Рашков.

Той упрекна прокуратурата, че е направила всичко допустимо да смачка труда на полицията и преднамерено е държала през целия ден служителите на реда с преписката, с цел да изтекат 24-те часа от задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
По думите му прокуратурата е отказала да одобри фотоси от вкъщи на Арнаудова, които биха могли да се отнасят към случая с Божков и д астанат доказателства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР