Числото 5 се промъкна по интересен начин в триумфа на

...
Числото 5 се промъкна по интересен начин в триумфа на
Коментари Харесай

Петзвезден

Числото 5 се промъкна по забавен метод в триумфа на Григиор Димитров, който нощес реализира най-големия триумф в професионалната си кариера до момента, вдигайки трофея на влиятелния Финален шампионат в Лондон. Димитров записа 5 победи от 5 мача в британската столица, откакто в груповата фаза загуби единствено сет, а на полуфиналите и финала надделя в трисетови борби надлежно Джак Сок и Давид Гофен. Победата против белгиеца Гофен в конфликта за купата пък бе под номер 5 за 26-годишния хасковлия против този противник в ATP тура, като от него първата ни ракета е губил единствено един път.

Григор игра в 5 финала през 2017 година, като завоюва 4 от тях и не съумя да грабне само трофея в Стокхолм през октомври след проваляне от набралия скорост по това време аржентинец Хуан Мартин Дел Потро.

Освен това невероятният поход в сърцето на Англия разреши на Григор да се настани на рекордното за кариерата си трето място в международната класация и за първи път да приключи годината в Топ 5 на класацията на ATP, като пред него сега са единствено неостаряващите суперзвезди Рафаел Надал и Роджър Федерер. С " петица " стартира и цифрата, което стои против името на Димитров под колонката с броя на точките в обновената през днешния ден класация на ATP - 5150.

Димитров в действителност резервира най-хубавото за най-после и бе във вихъра си в Лондон - в последната седмица от сезона в ATP тура видяхме един петзвезден Григор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР