Числата може да се променят още, каза пред агенцията прокурор

...
Числата може да се променят още, каза пред агенцията прокурор
Коментари Харесай

Шестима души са в тежко състояние, а един все още е в неизвестност, след експлозията в Париж


" Числата може да се трансформират още ", сподели пред организацията прокурор Мелис де Роек. Тя уточни, че общо към 50 души са потърпевши при детонацията, която подпали здания и докара до сриването на фасадата на една от тях на улицата.

Един от двамата души, които в началото бяха в неопределеност, е открит и е в болница, където се лекува, съобщи още Де Роек. Тя добави, че търсенето и на втория липсващ продължава.

Властите към момента не са открили повода за гърмежа, за който очевидци споделиха, че е станал, откакто на мястото се е усещала мощна миризма на газ.

Експлозията провокира безпорядък и съсипия на историческата улица " Сен Жак ", която води от катедралата " Нотр Дам " до Сорбоната. При гърмежа бе разрушена фасадата на постройката на Американската академия в Париж, където учат доста задгранични студенти.

Флоранс Берту, кметицата на Пети регион в Париж, където стана детонацията, сподели, че за благополучие 12 студенти, които е трябвало да бъдат в академията по време на гърмежа, отишли на галерия с преподавателя си.

" В противоположен случай броят на починалите можеше да бъде отблъскващ ", съобщи Берту пред телевизия Бе Еф Ем.

Снимка: БТА/АР

Тя добави, че три деца, които са вървели по улицата по време на детонацията, са измежду потърпевшите, само че животът им е вън от заплаха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР