Числата, които ежедневно се съобщават, са за хора, при които

...
Числата, които ежедневно се съобщават, са за хора, при които
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Когато не носиш маска и заразиш майка си, не са виновни Борисов или Щабът

 Числата, които всекидневно се оповестяват, са за хора, при които е открито носителство само че COVID-19. Това не значи обезателно, че те са заболели. Нормално е числата да порастват, тъй като разхлабихме ограниченията, сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " анестезиологът и някогашен здравен министър доктор Мирослав Ненков в коментара си за втората вълна на пандемията и ограниченията на здравните управляващи.

Според него не изпълняваме нито едно от трите Д-та - дисциплинираност, стерилизация, отдалеченост, въпреки да не са сложни за съблюдаване. Но има нещо доста по-важно:

" При първи признаци, даже леки, би трябвало човек да се съветва. Ако не се стартира в точния момент обща терапия, има по-голяма възможност китайският вирус да вземе превес ", безапелационен беше доктор Ненков.

" Общият брой на инфектирани не значи заболели хора, а носители. Нормално е да има растеж на новозаразените, ограниченията отпаднаха. Виждам младежи без маски на затворени пространства. Когато не носиш маска и заразиш майка си, не е отговорна здравната система, Бойко Борисов или Щабът. Персонална е отговорността тогава. Затова и би трябвало да носим маски ", разкри доктор Ненков. 

По думите му " дотук нашата здравна система не се оправя зле с китайския вирус с рестриктивните мерки, наложени при започване на пандемията ".

" Болниците не се претрупаха, както се случи в Италия и Испания, което щеше да е огромно тестване. Нека забележим какво ще се случи нататък, тъй като има мощ в нашата система ", увери анестезиологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР