Чипсетът Snapdragon X Elite на Qualcomm беше обявен в края

...
Чипсетът Snapdragon X Elite на Qualcomm беше обявен в края
Коментари Харесай

Битката, в която Apple губи

Чипсетът Snapdragon X Elite на Qualcomm беше разгласен в края на октомври, а малко по-късно Apple се опълчи с първите си три-нанометрови чипсети в лицето на M3, M3 Pro и M3 Max.
 Apple, iMac, MacbookPro, M3 и всичко за новите за 2023 година компютри на компанията
Всичко, което Apple показа тази седмица

Ударна доза нови джаджи

Тази седмица Quaclomm излезе със самоуверено изказване в този момент, потвърждавайки, че нейният най-нов чип е с до 21% по-бърз от M3.

Въпреки хипотетичното преимущество, PR управител на Qualcomm споделя, че преживяването ще бъде друго, тъй като двата чипсета зареждат разнообразни операционни системи.
 Снимка 646523

Представителят на Qualcomm загатва, че Windows е по-слаба система от macOS, макар че Snapdragon X Elite е по-добрият SoC спрямо M3.

Изображение, качено от Digital Trends, разкрива, че Snapdragon X Elite доближава резултат от 15 300 при многоядрена обработка, до момента в който M3 изостава с резултат от 12 154.

Извършеният тест е Geekbench 6, само че Qualcomm ловко пропусна един значим подробност от тези резултати - ограничаването на мощността на Snapdragon X Elite.
 Снимка 646524

Със Snapdragon X Elite получаваме две варианти за мощността от 23W и 80W, като по-ранни проби демонстрират, че чипсет с по-ниска граница на мощ може да бъде по-бавен от M2 в разнообразни проби.

Въпреки че 80W безспорно усилва многоядрената продуктивност, това е за сметка на несъразмерна топлота и температурен скок, допълват от Digital Trends.

Общо взето Qualcomm споделят, че MacOS е по-добрата операционна система, само че машините с Windows ще могат да се радват на по-силен хардуер.
 Apple App Store и кои са топ приложенията и игрите за 2023 година
Топ приложенията в App Store за 2023 година

Ето с какво сме се забавлявали

От компанията поучават потребителите да не се харчат за нови компютри около Коледа и да изчакат внедряването на Snapdragon X Elite допълнително нови машини.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР