Чипът в личната карта ще бъде по желание. Това каза

...
Чипът в личната карта ще бъде по желание. Това каза
Коментари Харесай

Министър Божанов: Който иска ще има чип в личната карта, който не иска - няма

Чипът в персоналната карта ще бъде по избор. Това сподели пред БНР за идното изобретение за облекчение министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

" Ако човек не желае, може да отиде и да съобщи, вземайки персоналната си карта – аз не искам да записвате нищо на персоналната ми карта. Дори когато бъде записано нещо там, то ще бъде единствено един неизвестен идентификатор. На самата карта няма да има никакви персонални данни на процедура, те ще са в централизирани регистри. "

" Скептицизмът към технологиите съществува. Не мисля, че е всеобщ, само че все пак сме длъжни да създадем всички вероятни отбрани на персоналните данни ", разяснява Божанов в предаването " Преди всички ". По думите му евентуалните страхове би трябвало да бъдат разсейвани, по тази причина отбраната на персоналните данни е доста значима.

" Не може просто да създадем една технология и тя да събира каквито данни ѝ харесват. "

" Не чакам доста хора да се откажат от тази алтернатива. Така или другояче гишетата няма да бъдат закрити от на следващия ден. Винаги ще има хора – от време на време възрастни хора, от време на време такива, които просто не желаят. Няма по какъв начин да продължим да имаме всичко единствено на гише. Ако сега имаме 10 чиновници на гише, след няколко години могат да станат на половина, след няколко години още на половина и по този начин като развой да понижаваме това чувство за администрация ", акцентира Божидар Божанов.

Съкращаването на хората на гише не значи, че те отпадат напълно. Администрацията ще бъде усъвършенствана като функционалности, разясни той.

Относно постигнатото досега в региона на електронното ръководство досега Божанов заключи:

" Те са постигнали въпреки всичко нещо. Изградили са някакви системки на места, те не работят между тях, имат недостатъци, които им пречат да бъдат всеобщо употребявани. "

Предстои разбор на наличните системи по какъв начин с малко надграждане могат да реализират огромен резултат, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР