Чипът е осемядрен, базиран на архитектура ARMv8-A, с много интерфейсиПроцесорът

...
Чипът е осемядрен, базиран на архитектура ARMv8-A, с много интерфейсиПроцесорът
Коментари Харесай

Baikal-M – нов руски процесор за РС-та

Чипът е осемядрен, основан на архитектура ARMv8-A, с доста интерфейси

Процесорът Baikal-M може да се вгражда в настолни компютри, преносими компютри, сървъри, тънки клиенти и „ всичко-в-едно ” районен съд (снимка: Baikal Electronics / Facebook)

Руската компания Baikal Electronics показа на ревю в Алуща, Крим нов процесор Baikal-M, предопределен за потребителски и бизнес лични компютри.

Процесорът може да бъде конфигуриран в настолни компютри, преносими компютри, сървъри, тънки клиенти и „ всичко-в-едно ” районен съд. Съдейки по наличната информация, това е чип с архитектура ARMv8-A – с осем изчислителни ядра ARM Cortex A57 на тактова периодичност 1,5GHz и осем графични ядра Mali-T628.
още по тематиката
От компанията акцентират необятния набор от интегрирани информационни интерфейси и високата изчислителна мощ. Налични са 8MB кеш от трето равнище (L3), контролер на памети DDR3/DDR4, интерфейси Gigabit Ethernet, HDMI 2.0, USB 2.0/3.0, SATA 6G, PCIe Gen3 и други

Все още не е оповестено по кое време новият артикул ще се появи на пазара, какъв брой ще коства и с какъв форм-фактор ще бъдат първите компютри, основани на Baikal-M. На щанда си по време на ревюто „ Микроелектроника 2019 ” компанията показва и набор от решения Baikal-T, основани взаимно с сътрудници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР