Чиновници от Министерството на околната среда и водите бяха привикани

...
Чиновници от Министерството на околната среда и водите бяха привикани
Коментари Харесай

Чиновници от МОСВ на разпит в Спецпрокуратурата заради водната криза

Чиновници от Министерството на околната среда и водите бяха привикани на разпит в Специализираната прокуратура за водната рецесия в Перник, оповестява Нова телевизия.

Над два часа и половина заместник-министър Красимир Живков, който дава отговор за водните запаси, дава показания.

Пред проверяващите Живков обяснил, че две институции подават данни какъв брой вода би трябвало за потребностите на Перник. Местното ВиК сдружение заявявало количествата за питейно-битови цели, както и за индустрията в района.

От Националния институт по метеорология и хидрология пък подавали информация за предстоящите превалявания. Едва тогава Басейнова дирекция излизала с план и график какъв брой вода ще се отпусне към града.

Припомняме, в четвъртък предходната седмица министър Нено Димов беше арестуван, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше призната от премиера Бойко Борисов. На този стадий обвиняването против Нено Димов е обвързвано с рецесията с водата в Перник, само че проверяващите работят и по аферата с импорт на отпадък от Италия.

В събота Специализираният углавен съд реши Нено Димов да остане за непрекъснато в ареста. По време на съвещанието някогашният министър се отбрани, че съзнателно е изпълнявал отговорностите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР