Чилийското правителство ще отмени повишението на цените на билетите за

...
Чилийското правителство ще отмени повишението на цените на билетите за
Коментари Харесай

След кървави протести президентът на Чили замрази новите цени на метрото

Чилийското държавно управление ще анулира покачването на цените на билетите за метрото в столицата, даде обещание президентът Себастиан Пинера нощес - ден откакто разгласи изключително състояние в столицата поради бурните митинги против повишаването на публичния превоз, прераснали в вълнения и взели жертви.

" Държа да оповестя, че ние ще преустановим покачването на цените на метрото ", съобщи Пинера в тирада по малкия екран от президентския замък Ла Монеда, като посочи, че ще бъде нужен незабавен закон за задачата и че ще има договаряния за превъзмогване на " сложната обстановка ", съобщи ДПА.

" Приоритетът на нашето държавно управление е да обезпечи публичния ред и сигурността на чилийците ", сподели Пинера, признавайки, че стачкуващите имат " положителни аргументи " да стачкуват. " Никой обаче няма право да демонстрира такова брутално незаконно принуждение като тези, които унищожиха, опожариха или повредиха над 78 станции на метрото на Сантяго ", добави президентът.

Администрацията на метрото заяви, че цялата 140-километрова мрежа ще бъде затворена до вторник, с цел да бъде направена оценка на вредите.

Хералдо Мунос, президент на левоцентристката Партия за народна власт прикани министъра на превоза да подаде оставка. " Струва ми се че некомпетентността на министрите, на която станахме очевидци, значи, че би трябвало да има оставки ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР