Чилийската държавна компания за добив на мед Codelco постигна сделка

...
Чилийската държавна компания за добив на мед Codelco постигна сделка
Коментари Харесай

Чилийската Codelco ще контролира ново литиево предприятие с миньора SQM

Чилийската държавна компания за рандеман на мед Codelco реализира договорка с миньора SQM за вдишване на мажоритарен дял в ново партньорство за бъдещи литиеви планове в страната, изпълнявайки заповед на левия президент Габриел Борич държавното управление да поеме контрола върху производството на метал за акумулатори.

Чили е вторият по величина рандеман на литий в света, който съставлява 28 % от международното произвеждане през 2022 година Но това е губи пазарен дял, защото не съумя да се разшири оттатък два минни плана, които са на десетилетия, а други страни стартираха нови планове. JPMorgan предвижда по-рано тази година, че делът на Чили може да падне до 10 % до 2030 година

Единствените две настоящи мини се ръководят от SQM и основаната в Съединени американски щати Albemarle, и двете ситуирани в солена низина в северната част на Атакама Пустинен.

SQM ​​продаде 156 800 тона литий през 2022 година, което съставлява 20 % от международния пазар по размер на продажбите, съгласно оценки на компанията.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР