Чили победи отбора на Гърция след 2 на 1 победи

...
Чили победи отбора на Гърция след 2 на 1 победи
Коментари Харесай

Изненадата на турнира: Чили шокира Гърция и се поздрави с дебютна победа на United Cup

Чили победи тима на Гърция след 2 на 1 победи и се поздрави с първа победа на United Cup! Световният номер 6 Стефанос Циципас се очакваше да срещне първата ракета на Чили Николас Джари, само че това не се случи, заради травмата, която получи на демонстративния шампионат в Абу Даби World Tennis League, където си партнираше с Григор Димитров. Гъркът отстъпи мястото си на съотборника си Стефанос Сакеларидис, който излезе на корта за конфликта от група B в Сидни. 

Сакеларидис, единствено на 19 години и 416 в ранглистата, даде извънреден отпор против 19-ия в ранглистата Джари, като даже завоюва сет и беше доста покрай изненадата, само че въпреки всичко опитът на чилиеца си сподели думата и той победи след 2 часа и 19 минути - 6:3 3:6 7:5. 

Първата ракета на Гърция при дамите пък Мария Сакари по-рано завоюва безапелационно след 6-0, 6-1 над международната номер 671 Даниела Сегуел от Чили. Интрига в мача нямаше, като Сакари отпусна единствено един гейм на съперничката си. 

Циципас въпреки всичко се завърна за решаващия мач на смесени двойки, където партньорка му бе Сакари, само че те изгубиха с 6-7 (5/7), 6-3, 10-6 от Сегел и Томас Бариос Вера и по този начин Гърция загуби борбата с Чили и остана на последното място в групата.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР