Чили иска от Великобритания да върне скелет на изчезнал преди

...
Чили иска от Великобритания да върне скелет на изчезнал преди
Коментари Харесай

Чили иска от Великобритания да върне скелет на изчезнал преди хилядолетия ленивец

Чили желае от Англия да върне скелет на липсващ преди хилядолетия безделник
В неделя Чили разгласи, че ще изиска от Британския музей в Лондон да върне останките на липсващ преди към 10 хиляди години безделник, прочут като милодон, който е обитавал Патагония.

Министърът на националните активи Филипе Уорд, който има намерение след две седмици да отпътува за столицата на Обединеното кралство, с цел да договаря за връщането останките на ленивеца, обитавал най-южната част на Южна Америка.

"Става въпрос за кости и кожа, които се пазят в вместилище, даже не са изложени", изясни Уорд пред събралите се публицисти.

Останките на милодона са били "взети" от английски учени през далечната 1897 година, с цел да бъдат изследвани. Те обаче по този начин и не са върнати назад в Чили.

Милодонът е античен предходник на ленивците. Дължина му е била към 2,5 метра, а тежестта - близо 3 тона. Останките му са открити от немски заселници в пещера в района Магалянес през 1896 година.

Към министъра ще се причисли и делегация от представители на локалното население на Великденските острови, част от Чили, които ще упорстват Лондон да върне открадната през 1868 година скулптура. /АФП и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР