Чили, една от водещите страни в света по ваксинация срещу

...
Чили, една от водещите страни в света по ваксинация срещу
Коментари Харесай

Чили започва да поставя четвърта доза covid-ваксина

Чили, една от водещите страни в света по имунизация против COVID-19, стартира акция за слагане на четвърта доза на хората с злепоставен имунитет. Страната прави това първа в района, а повода за започването на акцията е нарастването на случаите поради бързото разпространяване на разновидността " Омикрон ", съобщи Ройтерс. 

" Ваксината, тази четвърта доза или втора бустерна доза, ще бъде налична за всички. От през днешния ден започваме с хората с злепоставен имунитет и ще продължим с оптимално бързи темпове ", сподели чилийският президент Себастиан Пинера при посещаване на една от лечебните заведения в столицата Сантяго. 

Кампанията стартира от хората над 12 години с отслабен имунитет, чиято бустерна доза е сложена преди септември. От февруари процесът ще бъде уголемен и с всички хора над 55 години. 

Чили регистрира по над 4000 новозаразени дневно, демонстрират държавните данни, което съставлява двойно нарастване през последната седмица и се вписва в международната наклонност на нарастване на инфекциите, макар очакванията, които приказват за това, че " Омикрон ", въпреки и по-заразен, може да е по-малко гибелен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР