ЧИКАГО (CBS) -- Президентът Джо Байдън споделя телефонния си разговор

...
ЧИКАГО (CBS) -- Президентът Джо Байдън споделя телефонния си разговор
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън споделя телефонен разговор с майката на Еванстън, дъщерята е освободена от Хамас

ЧИКАГО (CBS) -- Президентът Джо Байдън споделя телефонния си диалог с Джудит и Натали Раанан от Еванстън, откакто прекараха няколко дни в плен в Газа. Майката и дъщерята се чуват за първи път след освобождението им.

Бащата на Натали може да бъде спокоен, откакто двамата са свободни.

" Ще я прегърна и целуна и това ще бъде най-хубавият ден в живота ми ", сподели Ури Раанан. " Звучи доста добре. Изглежда доста добре. Беше доста щастлива и чака да се прибере. "

Снимки демонстрират момента, в който Хамас предава майката и дъщерята на Международния червен кръст в Газа. В петък те бяха в сигурност в Израел и разговаряха по телефона с президента Байдън.

„ Надявам се, че и двамата освен се чувствате добре, само че и сте в положително здраве “, сподели Байдън по време на диалога.

„ Да, сър, да, ние сме и доста ви благодаря. Бог да ви благослови “, отговори Джудит.

Семейство Раанан пътува от Еванстън до Израел преди офанзивите на 7 октомври, с цел да отпразнуват рождения ден на техен родственик. Израелски чиновници споделят, че Хамас ги е отвлякъл на няколкостотин метра от Газа.

„ Има ранени хора, които са заложници, които не получиха същите красиви вести, които фамилията ми получи през днешния ден “, сподели доведеният брат на Натали Бен Раанан.

 Страхът за фамилията в този момент се обръща за признателност за него.

„ Готови сме да стартираме това необикновено странствуване за излекуване и облекчение на контузии за нея и тя има цялостната поддръжка на другари и семейство “, сподели той.

Evanston също е подготвен да посрещне Raanans вкъщи.

Семейството се надява да посрещне двамата вкъщи идната седмица, тъкмо в точния момент за рождения ден на Натали. Във вторник тя навършва 18 години.

Външният министър на Катар беседва с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в събота и удостовери уговорката на страната да работи със Съединените щати, други народи и Хамас за освобождението на повече заложници. Катар оказа помощ за договарянията за свободата на Раанан.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР