Чифт маратонки, носени от суперзвездата на НБА Майкъл Джордан, бяха

...
Чифт маратонки, носени от суперзвездата на НБА Майкъл Джордан, бяха
Коментари Харесай

Продават маратонките на Майкъл Джордан за рекордните 2,2 млн. долара

Чифт маратонки, носени от суперзвездата на НБА Майкъл Джордан, бяха продадени за 2,2 млн. $ във вторник, поставяйки рекордна цена на търг за спортни обувки, носени по време на мач, оповестиха от " Сотбис ".

 

Великият баскетболист носеше " Bred " Air Jordan 13 по време на мач 2 от финалите на НБА през 1998 година по пътя към шестата си и последна шампионска купа в НБА.

Онлайн продажбата затвърждава позицията на Джордан като най-ценния състезател на търгове за сувенири на спортни дрехи.

Тя счупи личния му връх от 1,5 млн. $ за маратонки, подложен през септември 2021 година

Миналата година една от неговите фланелки беше продадена за 10,1 млн. $ - най-голямата сума, плащана в миналото на търг за колекционерски предмети.

" Днешният рекорден резултат още един път потвърждава, че търсенето на спортни сувенири на Майкъл Джордан продължава да надминава и надминава всички упования ", се споделя в изказването на Брам Вахтер, началник на отдела за съвременни колекционерски предмети в " Сотбис ".

Джордан носи маратонките през второто полувреме на успеха на Чикаго Булс над Юта Джаз с 93:88 на 5 юни 1998 година

 

 Добави изложение

 

Джордан вкара 37 точки, а неговите " бикове " изравниха серията с 1:1.

Финалът е включен в хитовия документален филм на ESPN/Netflix от 2020 година " Последният танц ", отдаден на последния сезон на Джордан с екипа на Чикаго.

Вахтер съобщи, че носталгията по една друга ера е движи известността на Джордан.

" Имаме клиенти в най-различни области - от недвижими парцели, през финанси до частен капитал. Има доста хора, които се интересуват от този нововъзникващ пазар ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

Цената доближи малко над ниската предварителна оценка на " Сотбис " от 2 млн. $, само че много под планувания най-много от 4 млн. $.

От аукционната къща обявиха, че Джордан е сложил подпис върху обувките и ги е дал на момче от публиката след мача.

От " Сотбис " не прецизират дали този късметлия е бил продавачът. Не е посочен и купувачът на обувката с размер 13.

 

 

Маратонките са известни като " Bred " поради черно-червения си цвят - жанр, който Джордан е носил през по-голямата част от кариерата си, изпълнена с титли.

Джордан, който в този момент е на 60 години, прекарва по-голямата част от кариерата си в " Биковете ", с които печели всичките си шест трофеи, само че през 2001 година излиза в пенсия и играе два сезона във " Вашингтон Уизардс ".

Понастоящем пенсионираната звезда е притежател на " Шарлот Хорнетс ", който се намира в дома му от детството в Северна Каролина, и съгласно информация от медиите към момента печели милиони под формата на възнаграждения всяка година от продажбите на маратонките Air Jordan на Nike.

Аукционът във вторник съответства с излизането този месец на кино лентата " Air ", режисиран от Бен Афлек и Мат деймън за партньорството на Джордан с Nike.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР