Чичото на Новак Джокович - Горан, който е директор на

...
Чичото на Новак Джокович - Горан, който е директор на
Коментари Харесай

Чичото на Ноле пред bTV: Как един от най-здравите хора в света е опасност за Австралия?


Чичото на Новак Джокович - Горан, който е шеф на тенис шампионата в София, разяснява пред bTV решението на австралийския съд да анулира непризнаването на визата му на територията на южния континент.

По-рано денем (10 януари) юристите на сърбина участваха в чуване дружно с представители на Министерството на вътрешните работи на страната. Съдията съобщи, че визата на Джокович е постоянна и той би трябвало да бъде освободен от мигрантския хотел, в който беше настанен при идването си в страната. Остава обаче опцията да бъде екстрадиран с еднолично решение на министъра на емиграцията.

" Новак Джокович е номер 1 в света и просто желае да играе тенис. Изглежда, че хората в Австралия не желаят той да е там. Не знам какво им става. Като някакъв филм на ужасите е. Говорих доскоро с него. Той е удовлетворен, че завоюва обжалването, само че въпреки това към момента има заплаха австралийските управляващи да анулират визата му. Те не го желаят там. Не мога да си показва, че такива неща се случват ва 21-ви век. Тези хора са полудели. Не виждам естествена причина да го вършат. Открито състезание на Австралия без международния номер 1, който има 9 трофеи, не е същото. Който и да завоюва, в случай че Новак не е там, постоянно ще съществува подозрение. Щастливи сме, че спечелихме в съда, само че в този момент го заплашват. Заключен е в офиса на юристите, които го представляваха в съда. Съдията е на страната на Новак, на страната на правдата ", съобщи пред bTV Горан Джокович.



Той изиска незабавната оставка на шефа на Откритото състезание на Австралия - Крейг Тайли и съобщи, че страната не би трябвало да бъде хазаин на шампионат от Големия шлем оттук насетне.

" Ако Новак не е добре пристигнал в Австралия, трябваше да му кажат: „ Не идвай “. Той дойде и те го третират като животно. Все едно до в този момент е бил в планината, а те го хванаха като лисица или вълк. Какъв е казусът? Новак следва разпоредбите. Той получи виза и внезапно му я анулираха. Как хората ще отидат в Австралия, в случай че по този метод се отнасят към международния номер 1? Откритото състезание на Австралия би трябвало да е едно щастливо място, а тенисистите да желаят да играят там. Как може някой с отрицателен PCR тест, документ, че е прекарал COVID-19 предишния месец, един от най-здравите хора в спорта, да съставлява риск за цялата страна? ", съобщи чичото на международния номер 1.

Снимка: Reuters


Горан Джокович насочи и рецензии към Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР), която не е взе страна в абсурда.

" Защо от АТР не споделят нищо? Това е професионална организация, а те не разясняват. Работата им е да пазят тенисисте, само че не го вършат. Защо не поддържаха Новак? Защо не се обадиха да питат дали е добре? Те просто демонстрираха неприятен имидж, не ние. Ясно е всичко. Новак дойде, имаше виза, кацна на летището и те я анулираха. Тези хора би трябвало да бъдат пратени в болница, да се лекуват. В Сърбия такива ги назоваваме „ Лудаци “, съобщи Джокович.

Чичото на носителя на 20 трофеи от Големия шлем не изключва обстановката с Новак да е политически обвързана, тъй като в Австралия предстоят избори скоро.

Снимка: Reuters


" Не желаеме да сме част от политически игри. Новак дойде там, с цел да играе тенис, да победи и да се върне. Не за друго. Защо някой с отрицателен PCR тест, който покрива условията на страната и можа би един от най-здравите хора в света, ще е риск за цялостен народ? Спортният министър на Франция сподели, че Новак е добре пристигнал на " Ролан Гарос ". Има протоколи за хората, които имат антитела. Не е обикновено да се имунизират по-късно. Новак има здравно позволение, това са персонални неща, това е неговото човешко право да не се имунизира, откакто не желае. Той е отворен човек, не е срещу имунизацията. Просто желаеме Новак да играе тенис. Не взимаме ничия страна ", показа той.

Горан е безапелационен, че казусът с Джокович не е изключение, само че отношението към него е по-различно.

Снимка: Reuters


" Надал съобщи на 20 декември, че е инфектиран. 10 дни по-късно не беше. За виза са нужни 14 дни изолираност, само че той я получи. Не разисквам позицията на Надал, само че тя не е същата като на Новак. 26 души получиха здравно изключение, с цел да влязат в Австралия без ваксина. Не знам за какво сложиха Новак в тази обстановка. Направиха същото и с тенисистката от Чехия. Тя игра въпреки всичко на шампионата в Австралия. Невероятно е по какъв начин всички са срещу Новак и настройват държавното управление. Това е ПР-акция. Новак победи, а министърът по емиграцията продължава да го заплашва ", сподели той.

Снимка: Instagram


" Новак идва от дребна балканска страна и се гордеем с това. Тази игра се играе на корта, в случай че си по-добър, побеждаваш. Лесно е. това е спорт за джентълмени. Чувстват се зле, тъй като човек от дребна страна е номер 1. Той може би е най-хубавият в историята. Някои от тенисистите не го поддържат, а Новак постоянно се е отнасял добре с тях. Той е необятно скроен. Той се пробва да покаже, че е свободен. „ Играя тенис и имам право да бъда там “. Ако съдът му каже да напусне, ще напусне ", заключи Горан Джокович.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР