Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал – Тони, е

...
Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал – Тони, е
Коментари Харесай

Тони Надал е оптимист за участието на Рафа на Ролан Гарос

Чичото и някогашен треньор на Рафаел Надал – Тони, е оптимист, че племенникът му ще взе участие на Ролан Гарос, само че призна през днешния ден, че 14-кратният първенец от конкуренцията няма да дойде в Париж при идеални условия.

„ Рафа се възвръща, считам, че не след дълго той още веднъж ще бъде на корта, само че не и на Мастърса в Мадрид “, сподели Тони пред испанската телевизия TVE. Рафаел Надал разгласи, че няма да взе участие в испанската столица предходната седмица, продължавайки да се възвръща от проблем в бедрото, който получи през януари по време на Аустрелиън Оупън. 36-годишният Матадор показа, че рехабилитацията му не върви по проект и че ще опита нов вид лекуване, без да слага крайни периоди за завръщане на корта, което сложи под въпрос и присъединяване му на Откритото състезание на Франция по тенис.

Той се надява да реализира рекордна 23-а купа от Големия шлем на Ролан Гарос, като конкуренцията стартира на 28 май.

„ Очевидно е, че той няма да дойде с добра подготовка зад тила си, не би трябвало да се заблуждаваме, тъй като от 10-и януари насам той не е играл формален мач “, сподели още чичото на Рафа.

Надал се отдръпна от шампионатите на твърди кортове в Съединени американски щати предишния месец, като погледите му бяха ориентирани към завръщане на обичания клей, само че това за момента не е реалност, откакто пропусна първо Монте Карло и Барселона, а в този момент няма да играе и в Мадрид.

„ Той не е играл от много време – преди януари също, само че мисля, че Рафаел ще влезе в оптимална форма скоро. В Голям шлем нещата зависят доста от жребия. Ако имаш задоволително шанс да имаш добър чоп в първите кръгове, то тогава…окей. Рафаел към този момент във втората седмица ще бъде любимец, в първата седмица, към края може би не, не беше предходната година в Австралия, само че от втората седмица може да се каже „ можем да разчитаме на него “. И се надявам същото нещо да стане и на Ролан Гарос “, заключи Тони Надал.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР