Чичо Цено от , все пак е избран за общински

...
Чичо Цено от , все пак е избран за общински
Коментари Харесай

Чичо Цено от Малорад все пак е избран за общински съветник

" Чичо Цено " от , въпреки всичко е определен за общински съветник  във врачанското село Малорад, ОИК-Борован оповестява Българска национална телевизия. Запис от онлайн преброяването след края на изборния ден сподели, че членовете на СИК означават преференции за претенденти за общински съветници от селото. 

Пред Българска национална телевизия, Моника Йорданова - председасел на СИК,   Зорница Спасова, зам.-председател на СИК и Борислава Стойкова - секретар на СИК са декларирали, че не усещат виновност и не желаят да разясняват случая. 

Кандидатите за съветници, за които са манипулирани резултатите от вота също не са дали коментар. Хората в селото са потресени и упорстват нарушителите да бъдат осъдени.

Новият кмет на селото, който завоюва втори мандат, съобщи, че няколко пъти е ходил до пета секция и е била заключена. 

" Това са почтени избори. Нали видяхте по какъв начин се случват нещата в село Малорад и в цялата община Борован. Г-н Цено Цоловски, за който му драскаха преференциите, беше в секцията. Аз бях в шеста и вървях до пета секция десетина пъти, те непрекъснато я заключваха пета и аз чуках, с цел да ми отворят, щото аз имам право да влизам ", споделя Иво Иванов - кмет на с. Малорад.

Припомняме, че Районна прокуратура - Враца образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите по член 169 от Наказателен кодекс.

Случаят в село Малорад стана прочут

Предстои да се изяснят всички обстоятелства и условия, относими към предмета на доказване.
 ПП/ДБ разпознаха като собствен човек писателката на бюлетини
ПП/ДБ разпознаха като собствен човек писателката на бюлетини

Коалицията сезирала и прокуратурата, и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца

Видео записът от преброяването на бюлетини в пета секция във врачанското село Малорад се е излъчвал в действително време. Около 23.00 часа комисията се уговорила да добавят част от бюлетините за преференции на хора от общинските листи от разнообразни партии, които са от селото. За да са сигурни, че никой няма да ги види, решили да заключат врата на секцията и гласуването почнало. Председателят Моника Йорданова отбелязва самоуверено в полето за преференции за общински съветници  Мартин Диловски от Българска социалистическа партия и Цено Цоловски от " Възраждане ".

Въпреки подарените преференции, Диловски не е съумял да влезе в Общинския съвет на Борован. За разлика от Цоловски. 

От " Продължаваме промяната - Демократична България " излязоха с забавна позиция. От пресцентъра на Политическа партия осведомят, че Националният щаб на обединението е подал сигнал до Районна прокуратура Враца и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи против членовете на секционна комисия 060500005 за злоупотреби в изборния ден от пета секция в Малорад в община Борован. Оказва се, че дамата, която умело дописва бюлетини с отбелязване на преференции, е ръководител на комисията, част от квотата на ПП-ДБ. Става ясно и нейното име - Моника Йорданова.

Законът планува наказване " отнемане от независимост " от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР