Чичо Тони безспорно е най-важната фигура в изграждането на Рафаел

...
Чичо Тони безспорно е най-важната фигура в изграждането на Рафаел
Коментари Харесай

Чичо Тони: Няма да помогна на Алиасим да победи Надал, нито ще присъствам на мача

Чичо Тони несъмнено е най-важната фигура в построяването на Рафаел Надал като популярен първенец, имайки поради, че точно с негова помощ Матадора прави първите си стъпки в тениса и под неговото управление доближава до върха на спорта и завоюването на 16 трофеи от Големия шлем. През 2017 година двамата взеха решение да прекратят съдействието си за Тони да се концентрира върху отговорностите си като треньор в академията на Рафа, само че през предишния сезон 61-годишният експерт се причисли към екипа на Феликс Оже-Алиасим и от този миг нататък извършва ролята на основен треньор на канадеца.

Още тогава чичо Тони съобщи, че в случай че племенникът му и Алиасим би трябвало да се изправят един против различен на някой шампионат, то той няма да бъде на ничия страна и няма да участва на съответния дуел от почитание към двамата играчи. Испанецът наподобява изцяло решен да съблюдава обещанието си по време на идния конфликт в неделя, когато Надал и Оже-Алиасим ще се срещнат в борба за място в четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос. Това увери самият Тони Надал в изявление за ClayTennis през днешния ден, а ето и какви бяха точните му думи:

" Вече оповестих на Феликс, че няма да му дам препоръки по какъв начин да победи племенника ми. Преди всичко аз съм чичо на Рафаел, били сме дълги години дружно, работя за него в академията. В последна сметка той ми е племенник, не мога да оказа помощ на съперника му да го победи. Същевременно няма да поучавам и Надал какво да направи, защото не би било етично, а и не е належащо, тъй като той си има треньор. Независимо кой победи, ще бъда удовлетворен ", показа чичо Тони.

Източник: Marca

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР