ЧЕЗ все още не са получили официалното становище на Комисията

...
ЧЕЗ все още не са получили официалното становище на Комисията
Коментари Харесай

ЧЕЗ все още няма официално становище от КЗК за сделката с Еврохолд

ЧЕЗ към момента не са получили формалното мнение на Комисията за защита на конкуренцията, с което се позволява покупката на активите от "Еврохолд ", потвърдиха за БНР от централата на чешката компания в Прага. Вчера за обрата в позицията на антимонополния орган заяви българският покупател на активите на чешкото сдружение.

Сделката към момента е на масата, само че няма явен период за приключването ѝ, оповестиха за Националното радио от пресцентъра на чешката компания. Оттам чакат формалната документи от Комисия за защита на конкуренцията, която не е пристигнала в Прага. Следват още редица утвърждения преди активите дефинитивно да бъдат добити от Eastern European Electric Company – компанията, което е 100 % благосъстоятелност на "Еврохолд " и посредством която ще бъдат добити активите на чешката компания.

В решението на антимонополния орган обширно се разказват освен стъпките, извървени дотук, само че и застрахователната активност на фирмите от групата на "Еврохолд ". Именно поради нея предходния път бе отказана договорката. Съдът върна решението през септември и производството стартира изначало - този път, с друго решение.

Сагата с продажбата на активите на чешката компания стартира още през 2018 година, когато интерес към тях прояви Гинка Върбакова посредством своята "Инерком ". До договорка по този начин и не се стигна, а след няколко търга и наддавания, в това число и от индийска компания, "Еврохолд " внезапно влезе в играта и разгласи, че част от тактиката за разширение на бизнеса на финансовия холдинг е влизането в енергийната сфера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР