ЧЕЗ се включи като дарител за втора поредна година в

...
ЧЕЗ се включи като дарител за втора поредна година в
Коментари Харесай

Втори гимназист получава социална стипендия от ЧЕЗ

ЧЕЗ се включи като донор за втора поредна година в програмата „ Нашето бъдеще “ на фондация „ Сирак “. Дружеството дава едногодишни стипендии на сираци и полусираци от професионални гимназии с механически профил на територията на Западна България. Новият стипендиант на ЧЕЗ е възпитаник от 10-и клас на Професионална техническа гимназия „ Никола Й. Вапцаров “ в гр. Самоков.
За стипендия на ЧЕЗ могат да аплайват възпитаници - сираци или полусираци, които се образоват постоянно в професионалните гимназии в Западна България в направление „ Електроенергетика “. Те би трябвало да имат общ триумф от предходния период, еднакъв или по-висок от доста добър 4,50. Подборът се прави посредством оценка по документи от взаимна комисия сред фондация „ Сирак “ и ЧЕЗ. Стипендията е в размер на 1440 лева за една календарна година. Социална стипендия продължава да получава и първият победител в състезанието, който в този момент е 12-и клас в професионалната гимназия по механоелектротехника „ Никола Й. Вапцаров “ в София.
„ Развитието на професионалното обучение в България е център на политиката на ЧЕЗ за корпоративна обществена отговорност. Подпомагайки самодейността на нашия сътрудник – фондация „ Сирак “, ние освен развиваме стипендиантската си стратегия, само че и продължаваме да оказваме помощ на младежите, избрали специалността на енергетика, да осъществят своята реализация в България. Пожелавам на стипендиантите ни да не престават да бъдат стимулирани, да не стопират да учат настойчиво, да бъдат устремени и да имат вяра във опциите си. Да не се плашат от компликациите и да дават най-хубавото от себе си и по време на образованието си, и по време на професионалното си развиване “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.
„ За следващ път с тази стипендия, ние, дружно с ЧЕЗ, споделяме на нашите деца, изгубили родители, че техните старания за реализиране на положително професионално обучение и реализация са със особено значение за нас и постоянно могат да разчитат на нашата поддръжка в напъните си да преодоляват провокациите “, сподели Маргарита Матева–Йорданова, ръководител на фондация „ Сирак “.
ЧЕЗ развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Част от тази политика е състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “. Той започва през 2012 година и е ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България. Освен стипендия, спечелилите в състезанието получават и опцията да аплайват с оценката от изпита във висши образователни заведения с механически профил на територията на Западна България, както и да стартират своя професионален път в Групата ЧЕЗ в България. През 2018 година Дружеството разшири състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, като включи в него и студенти от електротехнически специалности. Досега в надпреварата са кандидатствали над 900 възпитаници и студенти, от които 66 са получили стипендии
Повече детайлности за състезанието и разпоредбите можете да намерите на уеб страницата:.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР