ЧЕЗ Разпределение България се включи активно в проект INTERRFACE, в

...
ЧЕЗ Разпределение България се включи активно в проект INTERRFACE, в
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение се включва в изследователски проект за създаване на интелигентна мрежа


ЧЕЗ Разпределение България се включи интензивно в план INTERRFACE, в границите на който ще бъде проектирана, създадена и експлоатирана интергрирана паневропейска архитектура за мрежови услуги. Тя ще работи като интерфейс сред енергийната система и клиентите и ще разреши безпроблемна и координирана работа на всички заинтригувани страни.

Основната цел на плана е да се построи система, посредством която операторите на преносните и разпределителните мрежи, като и пазарът на електрическа енергия да реализират мъдро ръководство на мрежата и взаимоотношение с клиентите, като паралелно с това се основат нови правила за нейното прилагане. Запасяването на електрическата енергия, създадена от възобновими източници, и използването ѝ, когато е нужна, е една от опциите, които умната мрежа би трябвало да предлага.

„ Навлизането на технологиите в енергетиката и във всеки един стадий от ръководството на мрежата към този момент се случва. Изграждането и внедряването на умни мрежи ще бъде все по-обвързано с развиването на потребностите на клиентите. Дигиталните технологии и нововъведенията ще понижат нездравословните излъчвания, ще подобрят услугата, която електроразпределителните сдружения оферират и ще обезпечат по-добро качество на живота. Вярваме, че ще допринесем доста за плана с нашия опит като най-голямото разпределително сдружение в България, което обслужва и една от европейските столици “, сподели Ясен Тодоров, шеф „ Управление на мрежата “ в ЧЕЗ Разпределение България.

Стартът на новия четиригодишен проучвателен план беше даден на 16 януари 2019 година в Брюксел. Проект INTERRFACE се извършва от консорциум от 42 организации (университети, мрежови и пазарни оператори, снабдители на услуги и технологии) от 16 страни и се финансира от европейската стратегия за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР