ЧЕЗ Разпределение България приключи най-мащабния си проект за 2017 г.

...
ЧЕЗ Разпределение България приключи най-мащабния си проект за 2017 г.
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение повиши сигурността на електрозахранването на клиенти в 9 столични района

ЧЕЗ Разпределение България завърши най-мащабния си план за 2017 година - подмяната на кабел 110 kV в София „ Енос ". С реализацията му компанията увеличи сигурността на електрозахранването на 9 столични региона. Това включва както семейства, по този начин и държавни институции, лечебни заведения, индустриални и офис здания, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския превоз. Инвестицията е в размер на 3,2 млн. лева
В рамките на плана ЧЕЗ Разпределение България подмени остарял маслен кабел с 3 километра и 930 метра нов изсъхнал кабел 110 киловолта. В резултат на ремонта ще бъде понижен броят на повредите и ще се редуцира доста срокът за тяхното премахване. По-висока ще бъде сигурността на електрозахранването в 9 столични региона - Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър.

„ Благодарим на Столична община за поддръжката и съдействието, които ни оказаха при реализацията на плана. Ще продължим да следваме своя общ проект за развиване електроенергийната инфраструктура в сходство с възходящите потребности на гражданското общество и бизнеса. Още през 2018 година планираме подмяната на още един кабел 110 kV в София ", сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.



„ Проектът беше извънредно комплициран и огромен, като ние създадохме нужната организация, с цел да осигурим непрекъснатост на електрозахранването по време на осъществяването на плана. 39 хиляди клиенти в 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и несъмнено електрозахранване в навечерието коледните и новогодишни празници. Благодаря на всички чиновници, които спомогнаха сполучливата реализация на плана ", добави Петър Холаковски, изпълнителен шеф на ЧЕЗ Разпределение България.

Подмяната на кабела е част от програмата на ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на електрозахранването на столицата. През 2017 година компанията осъществя най-мащабната капиталова стратегия, а с реализирането на всички планове през 12-те години от стъпването й на българския пазар, сдружението подмени една трета от оборудванията, а загубите по мрежата понижиха на половина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР