ЧЕЗ отново търси най-успешните ученици, на които един или и

...
ЧЕЗ отново търси най-успешните ученици, на които един или и
Коментари Харесай

ЧЕЗ търси мотивирани и успешни ученици за социална стипендия

ЧЕЗ още веднъж търси най-успешните възпитаници, на които един или и двамата родители са умряли, с цел да им даде опция да получат обществена стипендия. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението.
Преди година сдружението се включи като донор към програмата „ Нашето бъдеще “ на фондация „ Сирак “. Първият стипендиант, който получи обществена стипендия, обезпечена от ЧЕЗ, беше възпитаник от 11 клас в професионалната гимназия по механоелектротехника „ Никола Вапцаров “, гр. София.
 ЧЕЗ още веднъж търси най-талантливите възпитаници от 12 клас на професионалните гимназии ЧЕЗ още веднъж търси най-талантливите възпитаници от 12 клас на професионалните гимназии
За осма поредна година ЧЕЗ ще даде стипендии на надарени възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии в Западна Бъ...
Кандидатите за стипендия би трябвало да се образоват постоянно в някоя от професионалните гимназии с механически профил на територията на Западна България, компетентност „ електроенергетика “ и да имат общ триумф от предходния период, еднакъв или по-висок, от доста добър 4,50.
Подборът се прави посредством оценка по документи от взаимна комисия сред фондация „ Сирак “ и ЧЕЗ. Стипендията е в размер на 1440 лева за една календарна година. Ученикът, който един път е избран за стипендиант по програмата, ще има опция да продължи да получава помощта до довеждане докрай на междинното си обучение, в случай че триумфът му е по-висок от доста добър 4,50. Повече детайлности за състезанието и разпоредбите може да бъдат открити на уеб страницата.
Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ започва през 2012 година Първоначално той беше ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България. Освен стипендия, спечелилите в състезанието получават и опцията да аплайват с оценката от изпита във висши образователни заведения с механически профил на територията на Западна България.
През 2018 година Дружеството разшири състезанието, като включи в него и студенти от електротехнически специалности. Досега над 900 души са кандидатствали по програмата на ЧЕЗ за подкрепяне на професионалното обучение, като 66 са получили стипендии.
 Студент от техническия университет завоюва стипендия от ЧЕЗ Студент от техническия университет завоюва стипендия от ЧЕЗ
Стивън Качулков от Техническия университет в град София завоюва състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ за студенти, издание 20...
В рамките на дълготрайната си стратегия за поддръжка на професионалното обучение през месец май 2020 година ЧЕЗ сътвори и профилиран уебсайт „ Енергия за бъдещето “ (), към който издава и тримесечен бюлетин. Целта е да се подкрепи приема в професионалните гимназии, да се усъвършенства връзката сред енергийния бизнес и просветителната система и да се основат условия повече млади хода да избeрат енергетиката за своя специалност и да останат да учат и да се развиват в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР