ЧЕЗ Електро България ще засади 366 дървета. Толкова са и

...
ЧЕЗ Електро България ще засади 366 дървета. Толкова са и
Коментари Харесай

ЧЕЗ популяризират електронната фактура като по-екологична, садят 366 дървета

" ЧЕЗ Електро България " ще засади 366 дървета. Толкова са и участниците в обичайното 5-километрово тичане, проведено от 5kmrun.bg. под мотото " Run Green ".

Стартът бе даден тъкмо в 9 часа след къса загрявка в Южния парк. Някои от участниците бягат към този момент за 100-тен път - носят черни тениски, а други над 150 пъти и са облечени в сини тениски. Други са пристигнали с другари за многообразие.

Децата бягат два километра и започват час след възрастните. Освен да разпространява електронната фактура като по-удобна, по-бърза и най-важното по-екологична услуга, събитието дава старт на акцията " Зареждаме Ви с сила " на " ЧЕЗ Електро България ".

Всъщност се оказва, че сдружението към този момент има над 370 000 клиенти, които употребяват електронна фактура и досега избавените дървета са над 3 600. Григорова напомни за първото сходно събитие - фотоизложбата под наслов: " Не позволявайте дърветата да станат дървесина ".

" Интересът беше огромен. Доста от хората ни писаха, че сме ги предиздвикали по-късно да се замислят какъв брой сериозен е казусът с изсичането на горите поради сходни битови сметки, които всички получаваме в пощенските кутии ", показа Соня Григорова, която е управител " Корпоративно обмисляне " в ЧЕЗ.

Тя изрази вяра днешната самодейност под мотото " Run Green " да надгради започнатото и в бъдеще да продължат. " Очакваме към 100 дечица да избягат това разстояние от два километра, което си е изключително предизвикателство. В множеството случаи това са деца на хора, които ще бягат в 5-километровото тичане, тъй че те наследяват значително ентусиазма на своите родителите ", уточни Григорова.

За участниците в маратона, които заявят електронна фактура, ЧЕЗ обезпечава 10 ваучера по 100 лева и раничка за най-малките участници.

Емил Георгиев, който е един от ветераните на 5kmrun.bg. и бяга към този момент за стотен път, показа пред News.bg какво го стимулира да взе участие в самодейността.

" Фактът, че ще бягаме и ще засадим дървета, с което ще помогнем да се опазва околната среда. Много малко хора от нас си дават сметка, че имаме единствено една планета и се държим като че ли те са доста. С ежедневното ползване и по този начин както сме тръгнали, доста скоро природата няма да устои на нашата лакомия и животът ни радикално ще би трябвало да се промени. Затова ние би трябвало да се грижим за природата. Какъв по-чудесен метод от това със спорта да помогнем за една по-чиста и устойчива природа ", посочи Георгиев.

Маратонецът призна, че употребява от много време електронна фактура. Такава фактура пристигна да съобщи за старата си майка и Елица от София. Дойде с колело. " Живеем във време, в което би трябвало да вършим осъзнати избори непрестанно и всеки лист хартия, който може да бъде икономисан, би трябвало да бъде икономисан ", настоя участникът в маратона.

Светослав Вачков пък взе участие в детския маратон. Той е на 11 години и с изключение на да си опитва силите, пристигна с желанието да победи. Само че в днешния маратон всички са спечелили, тъй като колкото повече са участниците - толкоз повече дървета ще бъдат заседени в разнообразни гори на Западна България. Служители на ЧЕЗ алегорично засадиха първото от тях - секвоя.

За всички маратонци с изключение на вода и енергийни барчета, бе обезпечено и белгийско питие. " Бира на стомах " за всички, които финишират, дадоха обещание организираторите.

Ако сте пропуснали днешния маратон, към момента не сте пропуснали шанса да спасите някое дърво с безвъзмездна електронна фактура, която можете да заявите във всеки потребителски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР