ЧЕЗ е започнала преговори с трети купувач за придобиване на

...
ЧЕЗ е започнала преговори с трети купувач за придобиване на
Коментари Харесай

Появи се и трети купувач за бизнеса на ЧЕЗ в България

ЧЕЗ е почнала договаряния с трети покупател за придобиване на българските ѝ активи. Това потвърдиха пред в. " 24 часа " от централата на компанията в Прага.

Новината е съобщил вицепрезидентът на ЧЕЗ Томаш Плескач, представен от чешкото издание " Лидове вести ". Ръководството обаче отхвърля да назове кой е претендентът. Очаква се той да подаде съответна оферта през април, когато това ще направи и другият договарящ " Индия пауър ".

Миналата година ЧЕЗ подписа контракт с българската компания " Инерком ", само че договорката не бе финализирана поради отвод на Комисия за защита на конкуренцията да даде позволение.

" В настоящия миг имаме един подписан контракт и двама претенденти. Ще разберем какво ни чака в околните седмици и месеци. Тогава ще можем да оценим и другите две предложения, които, допускам, ще получим. Според това какво написа в тях ще вземем решение или ще продължим с един от тези двама претенденти в извънредна фаза към сключване на нов контракт.

Това би означавало да изключим старите претенденти ", добави Плескач. Той обаче прецизира, че " Инерком " към момента е в играта, само че компанията би трябвало да преодолее отхвърли на българския антимонополен орган за договорката по придобиването на ЧЕЗ в България. Делото по отхвърли е планувано за разглеждане през май.

Във вторник в Прага ЧЕЗ показа финансовите си резултати - облагата на компанията предходната година е паднала с 45% до 10,5 милиарда чешки крони. Голямата разлика се дължала на продажбата на унгарската група MOL, която се реализира през 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР