ЧЕЗ-България започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Това се

...
ЧЕЗ-България започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Това се
Коментари Харесай

ЧЕЗ ще направи нещо извънредно! Важна новина за всички, които са към чешката компания

" ЧЕЗ-България " стартира изключително отчитане на електромерите на клиентите. Това се споделя в известие, оповестено в уеб страницата на компанията.
Графикът на изключителния доклад също е оповестен на уеб страницата на сдружението. Причината са новите цени на тока, които ще бъдат оповестени на следващия ден, неделя. Очаква се скок на тока с 2%, а на парното - със 7 %.
Припомняме, че в края на юни стана ясно, че 10.81% ще е нарастването, което КЕВР дефинира за цената на природния газ на " Булгаргаз ". От сдружението желаеха 18% нарастване. Шефът на държавната комисия Иван Иванов увери пред медиите, че комисията употребява всеки един механизъм, с който да отбрани публичния интерес и ползите на бизнеса.
Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.
Фактурите през месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала - по остарели и по нови цени. В неделя енергийният регулатор ще разгласи новите цени на тока и парното. Очаква се повишаването и на парното и топлата вода да е с към 7 %, а на тока - с към 2 на 100.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР