ЧЕЗ България стартира инициатива Ден на отворените врати за ученици

...
ЧЕЗ България стартира инициатива Ден на отворените врати за ученици
Коментари Харесай

Започва регистрацията за конкурса ”Стани стипендиант на ЧЕЗ”

ЧЕЗ България започва самодейност Ден на отворените порти за възпитаници от професионалните гимназии. Събитието се организира за първи път през Европейската седмица на професионалните умения, 20-24 ноември, в Плевен, Благоевград и София. Представители на компанията срещнаха учениците от горните гимназиални класове с преимуществата на специалността електротехник и с опциите за кариерно развиване в фирмите от групата ЧЕЗ в България.

Компанията развива дълготрайна политика за поощряване и развиване на професионалното обучение и за поддръжка на младите гении в региона на електроенергетиката. На 15 декември 2017 година започва шестото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, в който могат да вземат участие възпитаници по компетентност електротехника от 12 клас в професионалните учебни заведения и гимназии в Западна България. Регистрацията се прави до 8 декември 2017 година на уеб страницата www.stipendiant.com. Там могат да бъдат открити разпоредбите за присъединяване и стадиите на надпреварата.

„ Българският бизнес се нуждае от умни, амбициозни и надарени експерти. Чрез този конкурс ние даваме опция на бъдещите енергетици и икономисти да бъдат оценени в България, с цел да останат и да развиват своя капацитет тук “, сподели Евгения Накова, шеф Човешки запаси в ЧЕЗ България.

Състезанието се организира в три кръга и се провежда в партньорство с Министерство на образованието и науката. Началото му е през декември, а финалът - през март 2018 година, когато на тържествена гала ще станат известни и имената на спечелилите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг ще получат стипендии за втория образователен период, както и опция да аплайват с оценката от състезанието в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “. Досега в надпреварата са взели участие 545 възпитаници и са раздадени 43 стипендии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР