Chevy ще убие“ модела Camaro през 2024 г., но брандът

...
Chevy ще убие“ модела Camaro през 2024 г., но брандът
Коментари Харесай

RIP Chevrolet Camaro, да живее e-Camaro?

Chevy ще „ убие “ модела Camaro през 2024 година, само че марката ще се завърне.

Последният Chevrolet Camaro от шесто потомство на GM ще слезе от поточната линия през януари 2024 година

Chevrolet разгласи през днешния ден, че шестото потомство на Camaro ще бъде спряно от произвеждане след края на моделната година 2024. Това значи, че последната версия на сегашния автомобил ще слезе от поточната линия през януари 2024 г. 

Въпреки че GM не разкрива никакви детайлности за наследника на автомобила, той удостовери, че това не е краят на историята на Camaro.

За да се сбогува с шестото потомство на модела, Chevrolet съобщи, че ще предложи крайна трансформация Collector’s Edition в чест на огромната история на автомобила. Макар че повече детайлности за модела ще бъдат разкрити това лято, тийзър фотография на новото издание демонстрира, че то ще включва нотки към дългата история на Camaro.

Първоначално Camaro е създаден под кодовото име „ Пантера “, когато е показан за първи път през 1966 година Тийзър изображението на новия модел, показано в прощалния видеоклип на Chevrolet, демонстрира, че емблемата на колекционерското издание ще включва изображение на дебнеща пантера, ситуирано в R.

На изображението се вижда и огромно задно крило и надпис ZL1 на капака, което подсказва, че Collector’s Edition ще бъде мощен автомобил (най-вероятно с компресор). Това надали би трябвало да ни изненадва, защото през деветте години на произвеждане мускулестият автомобил е впечатлявал на спортната писта.

От Camaro Turbo 1LE 2019 до мил рейсъра COPO Camaro, Chevrolet непрекъснато се е стремял да обезпечи на своите клиенти върхови достижения, без значение от това какво е било под капака. 

По-специално, Camaro ZL1 1LE от 2018 година употребява своя V8 с компресор с наложително пълнене и мощ 650 к.с. (485 кВт/659 к.с.), с цел да сложи връх като най-бързото Camaro, обикаляло в миналото Нюрбургринг, постигайки време 7:16.04.

Шестото потомство на Camaro се състезава и в редица спортни серии, в това число NASCAR, IMSA, SRO, NHRA и австралийския шампионат Supercars. Chevrolet възнамерява да продължи да се състезава в тези серии и работи със санкциониращите органи, с цел да подсигурява, че ще може да продължи да се състезава.

Няма непосреден правоприемник, само че името ще се завърне

GM декларира, че „ това не е последната глава за марката [Camaro] “, само че Скот Бел, световен вицепрезидент на Chevrolet, споделя, че марката към момента не е подготвена да разгласи непосреден правоприемник.

Въпреки че главният му съперник – Mustang, ще резервира моторите си с вътрешно горене за идващото потомство на модела, което беше показано предходната година, предходни отчети сочат, че Chevrolet възнамерява по-революционен метод. 

Говори се, че автомобилният производител възнамерява да трансформира Camaro в електрически автомобил, като употребява своята платформа Ultium. Това би могло да направи пенсионирането на шестото потомство Camaro още по-значимо, в сравнение с просто края на едно потомство.

„ Докато се приготвяме да се сбогуваме с актуалното потомство Camaro, е мъчно да изразим благодарността си към всеки клиент на Camaro, чиновник на поточната линия на Camaro и почитател на надпреварите “, сподели Бел. „ Въпреки че през днешния ден не разгласяваме непосреден правоприемник, бъдете сигурни, че това не е краят на историята на Camaro. “

Наскоро Automotive News заяви, че както Chevrolet Camaro, по този начин и Malibu ще се откажат от общоприетите си продуктови цикли и ще изчерпят актуалното си потомство и няма да бъдат непосредствено сменени, най-малко не от автомобил с вътрешно горене.

Chevrolet Camaro ще бъде сменен от електрически седан с висока продуктивност през 2024 година, твърди отчетът. Chevrolet в действителност ще остави много модели да умрат през идната година, като вместо тях ще ги размени с електрически модели

Изцяло електрическият Mustang Mach-e на Ford и Hummer EV също потвърдиха, че в електрическата гражданска война има място за legacy модели/марки, което значи, че един напълно електрически Camaro може да има смисъл. 

Със сигурност седан с четири порти, наименуван Malibu, и купе с висока продуктивност, наименуван Camaro, биха могли да бъдат вълнуваща вест

С електрическо задвижване, което може да обезпечи до 1000 к.с. в лицето на Hummer EV, наподобява, че без значение от това какво възнамерява GM, той ще може да обезпечи представянето, което напускането на шестото потомство Camaro ще отнеме от гамата.

Колко мощ могат да обезпечат по-малките коли на електрическата платформа Utlium на GM, може да стане ясно по-скоро рано, в сравнение с късно.

Automotive News оповестява също, че Chevrolet Spark, Trax и Bolt EV ще бъдат сменени от електрически кросоувъри през идващите една-две години, както и Buick Encore и Bolt EUV.


Стойността (brand equity) на модела Camaro е просто прекомерно огромна, с цел да бъде зарязан. В маркетинга са му вложени милиони, а и в продължение на близо 60 години Camaro e натрупало почитатели, върхове и награди от надпревари. Това съставлява златна мина за един авто производител.

Във времена, когато разликата сред “марка и модел (umbrella brand и subbrand) e все по-размита в главата на потребителя и автомобилните компании си пишат с имената по колите, тъй като не разчитат всеки да им знае емблемата, Camaro напълно умерено може да бъде името на марка електрически коли, снабдени с мощни електромотори и ориентирани към запалянковци, състезатели и изобщо всевъзможни performance приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР