Четвъртото издание на Младежки джаз фест ще бъде открито на

...
Четвъртото издание на Младежки джаз фест ще бъде открито на
Коментари Харесай

На 26 май стартира младежки джаз фест в София

Четвъртото издание на Младежки джаз фест ще бъде намерено на 26 май в София . Форумът ще продължи до 28 май , оповестяват уредниците. Във фокуса на фестивала са младите създатели – реализатори, композитори, аранжори, които работят в областта на джаза и импровизацията.

По време на форума ще се състои и конкурс за реализатори - вокалисти, инструменталисти и сформира. Музикалната конкуренция е планувана за 28 май от 10:30 до 20:00 ч. в залата на Централен дом на архитекта. Участници ще бъдат възпитаници и студенти от музикалните учебни заведения и академии в София, Пловдив, Стара Загора и други, ученици на музикални школи от България, както и посетители от чужбина, приключили влиятелни музикални колежи във Англия, Шотландия и Нидерландия. Журито ще бъде формирано от Даниела Станкова, Борислав Петров и Арнау Гарофе Фарас.

Две просветителни ателиета ще добавят програмата на фестивала. Това са „ Батукада ” и „ Звук и придвижване ” с Андрей Велков, Ива Кавданска и Йордан Владев, в които участниците ще имат опция да научат повече за бразилските ударни принадлежности и интерактивната импровизация с музика и танц.

Събитието ще приключи с церемониален церемония концерт и награждаване на спечелилите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР