Четвъртият поставен в схемата на Мастърс 1000“ турнира в Монте

...
Четвъртият поставен в схемата на Мастърс 1000“ турнира в Монте
Коментари Харесай

Димитров на първи полуфинал в Монте Карло

Четвъртият подложен в схемата на „ Мастърс 1000 “ шампионата в Монте Карло Григор Димитров за първи път стигна до полуфиналите

Българинът се наложи над №6 Давид Гофен от Белгия с 6:4, 7:6(5) след час и 35 минути игра, макар че във втората част губеше с 1:5.

Григор стигна до пробив в шестия гейм, когато осъществя първата си опция и незабавно по-късно затвърди на нула за 5:2. В деветия гейм българинът сервираше за продобиване на частта. Той стигна на два пъти до сетбол, само че беше уязвим на втори сервис и в последна сметка Гофен върна пробива. Веднага по-късно след двойна неточност на белгиеца се стигна до 0:40. Димитров завоюва частта след 35 минути при общо петата си опция след топка в навън от страна на противника.

Гофен стартира втория сет с пробив, а след това направи и още един. В тези минути играта на Григор нямаше нищо общо с тази в първия сет. Той правеше доста неточности и не изглеждаше съсредоточен. Димитров прекъсна отрицателната серия при 1:4. След това върна единия пробив. Григор стигна до 5:5 след един популярен гейм. В него 26-годишният хасковлия отрази три сетбола и съумя да осъществя петата си точка за пробив. Последва нов дълъг гейм, в който избави две точки за пробив, завоюва подаването си и за първи път поведе в частта.

Стигна се до тайбрек. В него Димитров стигна до два мачбола при 6:4 точки и подвигна победно ръце при втората опция след воле в навън на противника.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР