Четвъртият най-богат човек в света Бил Гейтс изкупил без много

...
Четвъртият най-богат човек в света Бил Гейтс изкупил без много
Коментари Харесай

Бил Гейтс става земеделец

Четвъртият най-богат човек в света Бил Гейтс изкупил без доста звук 242 000 акра земеделска земя в Съединени американски щати – задоволително, с цел да го направи най-големият частен притежател на земеделска земя в Америка.

След години на известия, че той изкупува земеделска земя тук-там като Флорида и Вашингтон, The Land Report разкрива, че Гейтс, чиято чиста стойност на благосъстояние е близо 121 милиарда $ съгласно Forbes, е построил солиден портфейл от аграрни земи, обхващащ 18 щата.

Най-големите му притежания са в Луизиана (69 071 акра), Арканзас (47 927 акра) и Небраска (20 588 акра). Освен това той има дял в 25 750 акра преходна земя в западната част на Финикс, Аризона, която се създава като ново предградие.

Според изследването земята се държи непосредствено и посредством трети страни от Cascade Investments, персонален капиталов инструмент на Гейтс. Другите вложения включват компания за сигурност на храните Ecolab, търговецът на дребно на използвани коли Vroom и Канадската национална железница, написа Блиц.

Макар да е изненадващо, че милиардерът, натрупал благосъстоянието си от високи технологии, ще бъде и най-големият притежател на земеделска земя в страната, това не е единственият пробив на Гейтс в селското стопанство. През 2008 година фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ разгласи 306 милиона $ безплатни средства за поощряване на високодоходно, стабилно земеделие измежду дребните фермери в Африка на юг от Сахара и Южна Азия. Фондацията в допълнение влага в развиването и разпространяването на „ супер култури “, устойчиви на климатични промени и млечни крави с по-висока работливост.

Миналата година организацията разгласи Gates Ag One, организация с нестопанска цел за прогрес в тези старания. Не е изцяло ясно по какъв начин ще се употребява земеделската земя на Гейтс. Има обаче някои индикации, че земята може да се употребява по метод, който е в сходство със стойностите на фондацията.

Гейтс не е единственият милиардер в листата на The Land Report с най-едрите притежатели на частни аграрни земи. Съоснователите на компанията Wonderful Стюарт и Линда Ресник (нетна стойност: 7,1 милиарда долара) се класират на трето място със 190 000 акра. Техните аграрни земи създават стоките за техните марки, в това число POM Wonderful, Wonderful Pistachios и Wonderful Halos мандарини.

Въпреки че Гейтс може да е най-големият притежател на земеделска земя в страната, той никога не е най-големият самостоятелен притежател на земя. В листата си със 100 най-хубави американски притежатели на земя, The Land Report дава първо място на ръководителя на Liberty Media Джон Малоун, който има 2,2 милиона акра в ранчо и гори.

Основателят на CNN Тед Търнър пък се класира на трето място с 2 милиона акра земя за ранчо в осем щата. Дори основният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос влага в земя в огромен мащаб, класирайки се на 25-то място със собствеността си върху 420 000 акра, основно в Западен Тексас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР