Четвъртият доклад за върховенството на закона е едно приятелско намигване

...
Четвъртият доклад за върховенството на закона е едно приятелско намигване
Коментари Харесай

Кашъмов: Докладът на ЕК е приятелско намигане, което не подминава и стари проблеми

Четвъртият отчет за върховенството на закона е едно приятелско мигане към България. Оценките за позитивни стъпки са направени преди към месец. Това съобщи юрист Александър Кашъмов в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

Той посочи основните проблеми, визирани в отчета, някои от които стоят от 2007 година, - да вземем за пример неналичието на кодове за държание на министрите. Новите дела-шамари против публицисти, делото с иск за 1 млн. против уеб страницата Медияпул. Закриването на спецсъдилищата и протичащото се в този момент в Народното събрание са знак, че има късмет България да бъде призната в Шенген, изясни юристът като направи спогодба, че не прави политически изявления.

Според кореспондента на " Клуб Z " в Брюксел Момчил Инджов най-важното нещо в този отчет е желанието на Европейска комисия да отстрани мониторинга над България и Румъния. „ За мен наблюдението беше явен сигнал, че сме признати неподготвени, че Европейски Съюз е направил компромис. Това към този момент би могло да ни проправя пътя към Шенген ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР