Четвъртите дози от ваксините Pfizer и Moderna срещу Ковид са

...
Четвъртите дози от ваксините Pfizer и Moderna срещу Ковид са
Коментари Харесай

Данни от Израел: Четвърта доза не е достатъчно добра за защита от зараза с Омикрон

Четвъртите дози от имунизациите Pfizer и Moderna против Ковид са единствено " отчасти " ефикасни против варианта Омикрон, демонстрират данни от Израел.

Екип от медицински център " Шеба " покрай Тел Авив през декември стартира огромно изследване за резултата от четвъртата доза, като инжектира 154 болнични чиновници с препарата на Pfizer и 120 други доброволци с дози от Moderna.
Moderna чака резултати от ваксина против Омикрон
Ваксина против разновидността Омикрон на новия ковид на американската компания Moderna навлиза в клинично развиване в идващите няколко...
Прочети повече
Предварителните резултати от изпитването " демонстрират, че имунизациите са безвредни и създават доста количество антитела, само че са единствено отчасти ефикасни при отбрана против разновидността Омикрон ", се споделя в изказване на болничното заведение.

Професор Гили Регев-Йочай, който управлява проучването, оповестява, че макар нарастването на антителата след използване на четвърта доза тя обезпечава " единствено частична отбрана против вируса " за инфектираните с Омикрон. Ваксините са били " извънредно ефикасни против по-ранните разновидности на вируса ", отбелязва Регев-Йочай, представен от БГНЕС. По думите му, в контролната група инфектираните са повече, в сравнение с в групата с четвърта доза, само че броят на инфектираните с Омикрон във втората група не е доста по-малък, в сравнение с в първата. Всичко това е реалност, въпреки че антителата скачат 5 пъти седмица след използване на четвъртата доза.

Израел беше измежду първите страни, които започнаха всеобщи акции за имунизация. Още предишното лято в страната се оферират бустерни дози, а преди месеци бе позволена и четвърта доза за възрастни и уязвими групи от популацията.

Повече от 537 000 израелци са получили четвърта доза ваксина, а повече от 80 % от пълнолетното население на страната има две ваксини.
Откриха нов вид - разновидност на Омикрон
В лаборатория към Университетската болница в шведския град Упсала бе открита разновидност на Омикрон, заяви SVT Nyheter, представен от БГНЕС....
Прочети повече
Повече от 1,7 милиона инфектирани с Ковид са регистрирани от началото на пандемията в Израел. Починали са 8300 пациенти.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР