Четвърти ден продължават преговорите за бюджета на ЕС в Брюксел,

...
Четвърти ден продължават преговорите за бюджета на ЕС в Брюксел,
Коментари Харесай

Заради телефонен разговор: Макрон се ядоса на Курц на срещата на ЕС

Четвърти ден не престават договарянията за бюджета на Европейски Съюз в Брюксел, а пристрастеностите сред водачите на страните членки се сгорещиха.

Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер Себастиан Курц по време на срещата на върха на Европейски Съюз поради неуважителното държание на Курц, в това число телефонни диалози по време на полемиките за бюджета, оповестява изданието „ Политико “.

В обявата се споделя, че Макрон е реагирал остро на Курц, който постоянно прекъсвал диалога, с цел да отговори на повикване.
Бюджетът на Европейски Съюз: Четвърти ден на тежки полемики сред евролидерите Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че е оптимист за вероятно намиране на решение
" Виждате ли? Не го интересува. Той не слуша другите, показва неприятно отношение”, ядосал се френският президент, съгласно който за Курц е по-важно да приказва с медиите, в сравнение с да взе участие в полемиките.

РИА Новости отбелязва, че някои източници оповестяват, че Макрон блъснал мощно по масата, а Курц останал афектиран от отношението на френския президент.
Снимка: Reuters
По-рано беше обявено, че представители на водещите страни от Европейски Съюз в Брюксел не съумяват да се спогодят за образуването на седемгодишния бюджетен проект на Европейски Съюз. Освен това те се провалят и в опита си да договорят фонд за икономическо възобновяване на общността след пандемията. Преговорите бяха блокирани от министър-председателя на Холандия Марк Рюте, който има „ своето виждане по какъв начин да се ръководи възстановителния фонд “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР