Четвърти ден продължава издирването на подводния апарат Титан в Атлантическия

...
Четвърти ден продължава издирването на подводния апарат Титан в Атлантическия
Коментари Харесай

Часове остават до изчерпването на запасите от кислород на Титан, чуха още почуквания

Четвърти ден продължава издирването на подводния уред " Титан " в Атлантическия океан. Спасителните екипи са чули още почуквания, заяви Българска национална телевизия.

Разширена е площта на издирвателната интервенция. Претърсването се прави на територия два пъти по-голяма от тази на американския щат Кънектикът, а дълбочината на океана е 4 километра.

Петимата души на борда на " Титан " разполагат с О2 до 14:00 часа българско време, а ръководителите на издирвателната интервенция обявиха, че към момента задачата е локализиране и избавяне на човешки животи.

Оставащото количество О2 зависи от редица фактори, в това число положението на батискафа и съществуването на сила.

Дори да бъде открит изваждането му би било извънредно мъчно поради огромната дълбочина. Останките на " Титаник " са на 3810 метра под морското ниво.
Към интервенцията се причислява френски подводен робот, кадърен да се спусне на дълбочина 6000 метра. Той разполага с отдалечено управляеми манипулатори, способни да режат въжета.

" Мобилизираното съоръжение е най-усъвършенстваното в света. Трябва да не губим вяра. Все още има животоподдържащи условия и ще храним вяра до последния момент ", съобщи Шон Лийт, представител на канадска компания.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР