Четвърти ден продължава издирването на мъжете, които изчезнаха в яз.

...
Четвърти ден продължава издирването на мъжете, които изчезнаха в яз.
Коментари Харесай

Четвърти ден продължава издирването на мъжете, изчезнали в яз. Мандра

Четвърти ден продължава издирването на мъжете, които изчезнаха в бент. “Мандра “ край Бургас. От рано сутринта водолазни екипи претърсват съответен регион от дъното на водоема. Точно там се допуска, че търсените са спуснали надуваемата си лодка. 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неопределеност от 23:00 часа на 27 ноември. Техни близки са подали сигнал за изгубването им в 6:00 часа на идващия ден (понеделник). От тогава до момента издирвателните дейности не са спирали. 

 

„ Акцията продължава и през днешния ден. Водолазите още веднъж са на терен. Паралелно с това по крайбрежията на язовира са разпределени пешеходни двойки от горски чиновници и служители на реда. Отново се употребява и дрон за наблюдаване от въздуха “, сподели шефът на общинската дирекция “Култура и връзки с обществеността “ Весела Йорданова, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Директорът на Дирекция „ Управление при рецесии, публичен ред и сигурност “ към локалната администрация заяви, че ще бъде употребен втори дрон, възложен от доброволец, тази заран. 

 

„ Не сме спирали да търсим, само че към момента не сме разкрили нищо. Единственото, което е открито, е надуваемата лодка на мъжете и няколко риболовен мрежи. Днес дойде втори екип от водолази от “Гранична полиция “, който е в язовира с лодка на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури. Дъното ревизират и водолазите на пожарната. Общинската лодка с инсталиран сонар също е във водата. За страдание, през днешния ден още веднъж търсим под вода, главно. Площта на този водоем е голяма, по тази причина сме се съсредоточили върху съответни сектори “, уточни Веселин Василев. 

 

Лодката на търсените беше открита на брега на бент. “Мандра “ при обход на полицейски чиновници през вчерашния ден. Плавателният съд е изхвърлен на повече от километър от мястото, от което най-вероятно Петров и Тодоров са влезнали във водата, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов. По лодката не са открити пробойни, греблата също са били на място. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР