Четвърти ден продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в

...
Четвърти ден продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в
Коментари Харесай

Доброволци от Пловдив помагат за потушаването на пожара край Кирково


Четвърти ден продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в региона на Кирково. Фронтът на огъня е с дължина 20 километра по билото на планината, а в наша територия е навлязъл на към половин километър. Тази заран верижна машина е направила просеки и е разчистила горски пътища от селата към границата и назад, осведоми БНР.
Пожарът към този момент е затворен в каре, заяви шефът на противопожарната работа комисар Сергей Заимов. В гасенето вземат участие 100 пожарникари и горски чиновници, а през вчерашния ден броят на спасителите надвиши 200. И през днешния ден на място има доброволци, сподели комисар Заимов.
" Има една група доброволци от Пловдив. Те са тук с една машина, която извозва хора. Това е задачата главно. Освен това имаме 4 трактора, 3 пожарни и това са силите ни към този миг. Засега концепцията ни и задачата, и би трябвало да го реализираме до края на деня, пожарът да си остане в това каре и към този момент да не бяга на на никое място ", означи той.
Продължава гасенето и на пожара на полигона Ново село, област Сливен. Два военни хеликоптера се включи в битката с огнената буря. Пожарът обхвана към 300 декара земя, като измежду главните версиите за възникването му е провелите се образователни стрелби.
Няма заплаха за близките селища, тъй като огънят е в далечен регион. От 11.00 часа се включи и хеликоптер на Военновъздушни сили, малко преди обяд пристигна и втория. Директорът на противопожарната работа в Сливен комисар Демирев заключи обстановката:
" Колегите от МО са решили, че по-бързо би трябвало да бъде сподавен пожарът, защото единствено с жива мощ ще отнеме доста време, а те имат задания за осъществяване и са присъединили втори хеликоптер. Няма заплаха за популацията или за здания няма и не се чака да има ".
Очаква се през днешния ден главните огнища, които са три да бъдат погасени и огънят да бъде овладян.  class= " MsoNoSpacing " >  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР