Четвърти ден продължава блокадата на магистрала Тракия край Стара Загора,

...
Четвърти ден продължава блокадата на магистрала Тракия край Стара Загора,
Коментари Харесай

Миньорите остават на Тракия и Хаинбоаз, блокираха и АМ Струма

Четвърти ден не престава блокадата на автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, както и на Прохода на републиката.

Протестът на миньорите и енергетиците от Маришкия басейн стартира в края на предходната седмица , в четвъртък, преди да се състои изключителното съвещание на кабинета за одобрение на Териториалните проекти . Те обаче бяха изпратени от кабинета и както бе оповестено - в последния вероятен миг, 30 септември.

Вчера протестиращите миньори и енергетици бяха поканени на среща в Министерски съвет, само че никой не отиде, в това число и представители от синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа . Отказ за диалози имаше от страна на мини " Бобов дол ".

Протестиращите обявиха, че желаят министър председателят Денков да отиде на крайници при тях . Незнайно за какво тъкмо в случай, че предния ден, в събота, когато енергийният министър Румен Радев го направи, беше изпъден и миньори не излъчиха представители за диалог.

Недоволните от бранша не са съгласни с териториалните проекти за преход на въглищните райони, ясно написан проект за намаляването на мощностите на централите и за бъдещето на бранша. Твърдят обаче и че със закриването на въглищното произвеждане се " закрива България " и " работата им е част националната сигурност ".
 Денков би разговарял за енергетиката, само че без мегафони и през блокади
Денков би разговарял за енергетиката, само че без мегафони и през блокади

Зад митингите той вижда политически ползи и съответни партии

Още предходната седмица от.

Протестиращите нямат желание да договарят с премиера в София, само че го чакат на място . Не са схванали до по кое време ще работят рудниците. Пред БТВ Иво Змиев работи в рудник 1 уточни, че доста хора ще останат без работа, а работа е сложна, зимата става още по-трудна.

Разговор може да има с властта, само че на място . Протестиращите желаят смяна на териториалните проекти. Протестът не е политически, безапелационни са миньорите, които се заканват, че няма да правят отстъпка.

Ние сме семпли хора, само че не сме елементарни , обърнаха се миньорите към премиера Николай Денков. Георги Желязков показа, че няма съвсем никакво развиване по техните претенции. Ще стоим тук до последно, безапелационен бе той. Няма никакво схващане от страна на ръководещите, добави Желязков.

По последна информация на Българска национална телевизия полицията е спряла с кордон от коли протестиращите от Топлоелектрическа централа и мини " Бобов дол " , преди да доближат до основния път сред Дупница и Кюстендил и Автомагистрала " Струма ".

Работещите в минния комплекс са предизвестили, че в случай че на бъдат пуснати, ще поемат пешком към автомагистралата. Въпреки опита на полицията да спре протестното шествие, хората са тръгнали през нивите към Автомагистрала " Струма ".

Пътят сред Дупница и Кюстендил към този момент е блокиран от шествието на протестиращите. 

Обходен маршрут за пътуващите по Автомагистрала " Струма "

От Пътна полиция въвехода и обходен маршрут на Автомагистрала " Струма " - в двете направления е по път І-1 Благоевград - София от пътен възел " Дупница север " до пътен възел " Бобошево ".

Трафикът се контролира от чиновници на " Пътна полиция ", само че приканват водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg