Четвърти ден продължава блокадата на магистрала Тракия край Стара Загора,

...
Четвърти ден продължава блокадата на магистрала Тракия край Стара Загора,
Коментари Харесай

Миньорите остават на АМ Тракия и Хаинбоаз четвърти ден

Четвърти ден не престава блокадата на автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, както и на Прохода на републиката.

Протестът на миньорите и енергетиците от Маришкия басейн стартира в края на предходната седмица , в четвъртък, преди да се състои изключителното съвещание на кабинета за одобрение на Териториалните проекти . Те обаче бяха изпратени от кабинета и както бе оповестено - в последния вероятен миг, 30 септември.

Вчера протестиращите миньори и енергетици бяха поканени на среща в Министерски съвет, само че никой не отиде, в това число и представители от синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа . Отказ за диалози имаше от страна на мини " Бобов дол ".

Протестиращите обявиха, че желаят министър председателят Денков да отиде на крайници при тях . Незнайно за какво тъкмо в случай, че предния ден, в събота, когато енергийният министър Румен Радев го направи, беше изпъден и миньори не излъчиха представители за диалог.

Недоволните от бранша не са съгласни с териториалните проекти за преход на въглищните райони, ясно написан проект за намаляването на мощностите на централите и за бъдещето на бранша. Твърдят обаче и че със закриването на въглищното произвеждане се " закрива България " и " работата им е част националната сигурност ".
 Денков би разговарял за енергетиката, само че без мегафони и през блокади
Денков би разговарял за енергетиката, само че без мегафони и през блокади

Зад митингите той вижда политически ползи и съответни партии

Още предходната седмица от.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg