Четвърти ден едно дете на 12 г. не е при

...
Четвърти ден едно дете на 12 г. не е при
Коментари Харесай

Какво знаем за изчезването на Сашко? От какво и защо бяга детето аутист?

Четвърти ден едно дете на 12 година не е при фамилията си. Малкият Сашко, който по думите на своите родственици, е аутист, изчезна в региона на Перник, до момента в който се е разхождал с татко си. И от този момент до момента от момчето няма никаква диря.

Това не е първото изгубване на Сашко. И различен път са го губили, само че са го намирали бързо.

В петък двамата са били на 400 м от Профилакториума, по посока на пистите.

„ Ние вървим на разходка по разнообразни направления и когато стопирах колата, той излезе и аз карах след него, само че просто за миг се разсеях с телефона и той просто доста бързо изчезна “, показа бащата - Александър Цветков, пред Би Ти Ви.

Разбира се, напълно естествено доста хора незабавно зададоха куп въпроси. Няма по какъв начин да се сложим на мястото на бащата на Сашко, не знаем цялата история, всички обстоятелства, не знаем версиите, по които работят проверяващите. Знаем, че да изчезне детето ти и ти дни наред да не знаеш какво се случва с него е грубо прекарване...

 



Но се питаш - по какъв начин по този начин стана, разсеял си се за момент, толкоз ли бързо може да изчезне от полезрението ти, може ли да стигне надалеч, търсил ли го е дълго бащата или незабавно е алармирал полицията? Ами майката на момчето - не се ли тормози за него, имала ли е контакт с него и по кое време - за последно? Всичко наред ли е било сред тях, в фамилията? Добре ли се е чувствал Сашко?

Д-р Диан Фрейзър разяснява, че огромна част от дейностите, които подхващат аутистите, не могат да бъдат планувани от близки и родственици. Според експерта обаче, една от аргументите дребният Сашко от Перник да си тръгне, е, че е желал да избяга от нещо или да избегне някаква обстановка.

В издирването са включени всички чиновници от пернишката дирекция на полицията, пожарникари, представители на Столична дирекция на вътрешните работи, Жандармерия, Столичната община, планински спасители и хиляди доброволци. Дронове с термокамери не престават да работят на терен, както и планински спасители с кучета и хеликоптер.

“Няма никакъв резултат към този момент. Продължава хеликоптерът да облита региона на цялата община, термокамери, служители на реда, жандармерия, чиновници от столичната спешна работа, алпинисти, БЧК, доброволци. Нищо! Вече се молим на Господ, зле ни е! “, споделя кметът на Перник - Станислав Владимиров, представен от " Телеграф ".

Часове наред десетки следови кучета, в това число на Столична дирекция на вътрешните работи, на Гранична полиция, на спасителите, търсят диря. Засега - безуспешно.



От през днешния ден сутринта и водолази търсят 12-годишния Александър - в езерата в пернишкия квартал " Калкас ", заяви за Българска телеграфна агенция кметът на региона Надка Павлова. Проверени са две от тях, няма открити следи от момчето. Утре ще бъдат тествани и други езера и водоеми в региона.

Хората, присъединили се в търсенето, дружно със експертите, оставят пакети с храна в региона на изгубването - по този начин в случай че момчето се върне по пътя си, ще може да се поддържа.



Близки на момчето, както и психологът, работил с него, разясняват, че той е здрав физически, може дълго време да върви или тича, не е боледувал, обича да се разхожда, в това число в огромни хранителни магазини.

Психолози обясниха, че децата аутисти имат възприятие за самозапазване и могат да оцеляват дълго време сами. Ами нека. Надяваме се на това. Ако изгубването му не се дължи на злочинство или на трагичен случай, все някой ще го е видял, ще заяви за него. Дори да се качи във трен или рейс, би трябвало да направи усещане - единствено дете, на 12, мъчно общуващо... Ако пък е претърпял случай, надяваме се да бъде открит, преди да стане прекомерно късно. Студени са към този момент нощите. И животните са настървени, поради идващата зима.

И се молим. Сашко да бъде открит. И всичко с него да бъде наред. Молим за знамение. Броени дни преди едни от най-светлите християнски празници.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР