Четвърти човек в Съединените щати е дал положителен тест за

...
Четвърти човек в Съединените щати е дал положителен тест за
Коментари Харесай

Четвърти случай на птичи грип при хора в САЩ, пренесен е от крави

Четвърти човек в Съединените щати е дал позитивен тест за птичи грип H5 по отношение на продължаващо огнище измежду млекодайните говеда в цялата страна.

Департаментът по публично здраве и околна среда на Колорадо разгласи в сряда, че е разпознал първия случай на птичи грип H5 при хора в щата, обвързван с огнището на вируса при млекодайни говеда в разнообразни щати. Този случай е четвъртият разпознат национално по отношение на огнището; два други случая при хора са докладвани в Мичиган и един в Тексас.

овече от една четвърт от млечните стада в Колорадо са докладвали случаи на птичи грип, съгласно данни от щатския здравен отдел. Към сряда федералните данни демонстрират, че седем щата са удостоверили случаи през последните 30 дни и 40% от тях са в Колорадо - повече от всеки различен щат.

Заразеният човек в Колорадо е имал леки признаци, съобщавайки единствено за конюнктивит или розово око като признак, съгласно държавните здравни чиновници. Той работел във плантация за млечни артикули в североизточно Колорадо и имал директно излагане на млекодайни говеда, инфектирани с птичи грип.

След позитивен тест мъжът е бил лекуван неотложно с антивирусното лекарство озелтамивир и той се е възстановил, съгласно държавния здравен отдел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР