Четвърти бивш шампион в “Мастърс” отпадна още в първи кръг

...
Четвърти бивш шампион в “Мастърс” отпадна още в първи кръг
Коментари Харесай

Пореден шампионски скалп и мечтан дебют в Мастърс


Четвърти някогашен първенец в “Мастърс” отпадна още в първи кръг на тазгодишното издание на най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата и част от “Тройната корона”. Единственият дебютант в схемата Дейвид Гилбърт разгроми спечелилия от 2018 година Марк Алън с безапелационното 6:1.

38-годишният англичанин се показва на елитно равнище през последните няколко сезона и изцяло справедливо се вмести в топ 16, което му даде опция да дебютира в “Александра Палас”. Миналата акция той даже направи популярен рейд до полуфиналите на Световното състезание в “Крусибъл” и бе грохнал трагично със 17:16 от Джон Хигинс.

Поражението на Марк Алън значи, че към този момент четвърти следващ подложен играч и някогашен първенец в “Мастърс” отпада още в първия кръг. Преди Пистолета тази орис сполетя поредно Дин Дзюнхуей, Марк Селби и Нийл Робъртсън.

Гилбърт стартира съвсем безупречно с брейкове от 77, 121 и 58, а на интервала към този момент водеше с 4:0. В първата партия след почивката Алън откри сметката си, само че в идващите две Гилбърт не изпусна контрола с поредици от 95 и 53.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР