Четвъртфинална среща от Европейското първенство по волейбол за мъже във

...
Четвъртфинална среща от Европейското първенство по волейбол за мъже във
Коментари Харесай

Франция се класира за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол за мъже

Четвъртфинална среща от Европейското състезание по волейбол за мъже във Варна:

Франция – Румъния 3:0 (25:22, 25:14, 27:25)

Отборът на Франция се класира за полуфиналите на Европейското състезание по волейбол за мъже, което се организира в Италия, България, Република Северна Македония и Израел. В последния мач във Варна от шампионата олимпийските първенци победиха Румъния с 3:0, предава Българска телеграфна агенция.

Срещата стартира извънредно оспорвано като до 9:9 резултатът бе изравняван девет пъти. След това румънците поведоха с 2 точки и поддържаха тази разлика до 20:20, когато Франция изравни. Символичните домакини направиха две серии от по две следващи точки и взеха първия гейм с 25:22.

През втората част отборът Франция сподели най-хубавото от себе си. Французите стартираха стремително и поведоха с 6:0, а малко по-късно и с 10:3. Сервисът на „ петлите “ беше на положително равнище, както и играта им на обсада и в офанзива. Франция продължи да натрупа преднина, която доближи 10 точки при 20:10. Олимпийските първенци затвориха без никакви проблеми гейма с 25:14 и поведоха с 2:0.

Румъния сподели доста добра игра при започване на третия гейм и съумя бързо да дръпне с 5:0. Франция стопи пасива си до единствено точка при 10:11, само че румънците още веднъж взеха задатък от 4 при 15:11. Френските волейболисти изравниха за 24:24, румънците пропиляха общо четири геймбола и изгубиха частта с 25:27.

Франция ще играе на полуфиналите против спечелилия от срещата Италия - Нидерландия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР