Четвъртата вълна на пандемията от коронавирус ще бъде най-тежката. В

...
Четвъртата вълна на пандемията от коронавирус ще бъде най-тежката. В
Коментари Харесай

Гърция изглежда решена да не налага локдаун в четвъртата вълна

Четвъртата вълна на пандемията от ковид ще бъде " най-тежката ". В момента Гърция минава през нея, само че държавното управление е решило да резервира стопанската система и обществото отворени, съобщи гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис.

По време на двудневната среща на върха по въпросите на опазването на здравето в Атина, проведена от " Катимерини ", той съобщи, че изборът на държавното управление да резервира стопанската система отворена макар рекордния брой инфектирани с ковид и огромния брой смъртни случаи е бил " верен ".
Тежки обвинявания в Гърция против чиновници, издавали подправени зелени документи
Прокуратурата в Кардиста, Западна Македония, повдигна тежки обвинявания против лицата, организирали подправени имунизации против COVID-19 в зд...

Но националната здравна система е подложена на напън, " както всяка зима, само че в този момент тя би трябвало да се оправи и с пандемията ", сподели Плеврис, съгласно БГНЕС.

От началото на годината 85% от инфекциите засягат хора, които не са били имунизирани, а това се отнася за 95% от пациентите в лечебните заведения и 90% от смъртните случаи.

Броят на новите случаи на COVID-19 за 23 ноември в Гърция скочи до 8 100, откакто ден по-рано те бяха 7 287, съгласно ежедневните данни, оповестени от гръцките здравни управляващи. Смъртните случаи от ковид през последното денонощие са 91, откакто в понеделник беше регистриран годишен връх при дневните смъртни случаи - 105, до момента в който броят на интубациите понижа до 597 от 608 предходния ден.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР