Четвъртата вълна на коронавируса се разраства. Снимка: bTV През днешния

...
Четвъртата вълна на коронавируса се разраства. Снимка: bTV През днешния
Коментари Харесай

След новите мерки в София: Ще има ли още ограничения и на национално ниво?

Четвъртата вълна на ковид се разраства.
Снимка: bTV
През днешния ден бяха регистрирани нови над 3300 новозаразени, като позитивни са над 17 на 100 от направените проби.
Снимка: bTV
Постъпилите в болница през последните 24 часа са над 720, като 90% от тях не са имунизирани.
Снимка: bTV
Днес Варна също влезе в тъмночервената зона, а в цялата страна общата 14-дневна заболеваемост се усили до 448 случая на 100 хиляди.

По-рано през днешния ден кабинетът реши работещите и самоосигуряващите се във краткотрайно затворените поради Коронавирус бизнеси да получават отплата от 75% от осигурителния им приход до края на 2021 година

Новите случаи на ковид единствено в София са 889.

В мощ в столицата влязоха и нови ограничения за прекъсване на разпространяване на болестта. Те засягат лечебните заведения, учебните заведения, моловете и всички публични и спортни събития.

Мерките обаче провокираха недовослство както от страна на учебните шефове, които не са наясно при каквъв % болни да преминат на ротационна форма на образование, по този начин и на притежателите частните просветителни центрове, които стопираха работа.

Оставането на ученицте в клас раздели шефовете на столични учебни заведения. Едни са „ за “, а други не одобряват решението сами да постановат присъствено или отдалечено образование.
Снимка: bTV
„ Няма изясненост при каква нараснала заболеваемост. Хипотетично в случай че през днешния ден отсъстват 0 деца, а на следващия ден отсъстват 2 деца, още веднъж е нараснала заболеваемост “, споделя Данко Калапиш, шеф на 107 ОУ „ Хан Крум “.

Освен учебни шефове, несъгласни с новите ограничавания са и частните просветителни центрове. Тази заран те стачкуваха пред столичната здравна ревизия.
Снимка: bTV
„ Работим в доста дребни групи, залагаме на самостоятелните уроци, учителите са с маски. Обижда ме, че за едните браншове има много леки ограничения, а нас ни затварят “, съобщи Ивелина Пиралкова, притежател на учебен център.

Заведенията могат да работят без вечерен час и без ограничаване за потенциала, в случай че 100% от личния състав е имунизиран, преболедувал или с негативен тест и в случай че постетителите дават отговор на същите условия.
Снимка: bTV
„ Не считаме, че ще навредим по какъвто и да било метод на обстановката, в противен случай, въпреки всичко ще бъдем следена среда”, счита Калин Иванов, притежател на ресторант.

Ресторантьорите обаче признават, че инспекцията за валидността на хартиените документи няма да е лесна.
Снимка: bTV
Собствениците на клубове и заведения пък ще оферират бързи проби в няколко изнесени пунктове в София на цена от 10 лв..

Ще има ли ограничения и на национално равнище следва да стане ясно на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР